Γεύμα εργασίας  είχαν σήμερα στον Πειραιά  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και  ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γιούρκι Κατάινεν.

Στο γεύμα συμμετείχαν με «κάζουαλ» αλλά κομψά ρούχα, η σύζυγος  του κ. Μητσοτάκη  Μαρέβα Γραμπόφκσι  όπως κα η σύζυγος του κ. Κατάινεν.   

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, κατά τη συνάντηση, εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ε.Ε. στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Κατάινεν,  ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της Βρετανικής Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης από τη χώρα μας των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η Ε.Ε. για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Tags: