Ερρίφθη ο κύβος για ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Η δήλωση-φωτιά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος του 2018»

Ερρίφθη ο κύβος για ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Η δήλωση-φωτιά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του Παναγιώτη Ρήγα, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί για στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, o γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή θέλει και στοχεύει να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, προσθέτοντας ότι «θα κριθούμε στο τέλος του 2018». Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της κυβέρνησης ολοκληρώνεται το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ από την 1/1/2019 θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα…

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «δίνεται η δυνατότητα η χώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να βγει στις αγορές» και συμπλήρωσε ότι «το 2018 βάσει και των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων μέτρων».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα συνοδέψουν τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης: «Έχουμε μια πορεία και δεν πρέπει να κάνουμε αποδρομή. Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να κάνεις πολλές επιλογές είναι πλούτος να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει μια απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή που λέει ότι είμαστε σε αυτή την πορεία και θα μείνουμε σε αυτή».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εν αναμονή της εαρινής συνόδου του Ταμείου, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Κοιτάξτε, το ΔΝΤ λέει κάτι πολύ σωστό για το χρέος, από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να εξαρτάται η συμμετοχή του από εάν θα πάρουμε μέτρα λιτότητας που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους Έλληνες πολίτες». Μάλιστα, έκανε λόγο για  «μεγάλη νίκη» στα εργασιακά.

Τέλος, για το δημοψήφισμα ο κ. Ρήγας είπε ότι «ο τουρκικός λαός έκανε μια επιλογή» και πρόσθεσε πως «πρέπει να τηρηθούν από την τουρκική κυβέρνηση το κράτος δικαίου και οι σχέσεις καλής γειτονίας προς όφελος των λαών».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top