Τα παράνομα καταλύματα κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον τουρισμό

Οι τουρίστες ήρθαν άλλα δεν έφεραν τα χρήματα τους!

Μειωμένα είναι τα έσοδα στον τουρισμό παρά το ρεκόρ αφίξεων που σημειώθηκε το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους  χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ  κυρίως λόγω των παράνομων καταλυμάτων.

Οι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2016 μόνο κουβαρντάδες δεν ήταν. Επέλεξαν να μείνουν σε φθηνά καταλύματα που δεν δηλώνονται και να ξοδέψουν ελάχιστα χρήματα για φαγητό  και διασκέδαση. Η περσινή απόβαση των τουριστών δεν έφερε τα ανάλογα χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεων Χάσαμε δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με τα έσοδα του 2015... 

Οι 27.500.000 τουρίστες που ήρθαν στη χώρα το 2016 είναι αριθμός ρεκόρ και σημειώνεται για πρώτη φορά. Αντί όμως να αυξηθούν τα έσοδα, όπως θα περίμενε κανείς, μειωθήκαν κατά 919 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας έδειξαν επιπλέον ότι ο κάθε τουρίστας ξόδεψε ημερησίως μόλις 68 ευρώ κατά μέσο από 75 ευρώ που ξόδεψε το 2015.

Οι Γερμανοί ξόδεψαν λιγότερα κατά 5.2%, οι Γάλλοι κατά 25.6% και οι Βρετανοί κατά 3.7%. .Είναι οι τρεις κύριες τουριστικές αγορές για τη χώρα μας που όμως δεν άφησαν χρήματα στα ταμεία. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού ευελπιστούν ότι φέτος θα έρθουν πιο γαλαντόμοι τουρίστες και ποντάρουν σε νέες αγορές, όπως αυτές της Αμερικής και της Ρωσίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top