Βέλη με non paper αντάλλαξαν η ΝΔ και το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο των αναφορών του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή για την οικονομία και την πρόοδο της αξιολόγησης

«Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος» αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ , σχετικά με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος» σχολιάζουν στην Πειραιώς. 

Όσον αφορά την εξεταστική για την Υγεία, στη ΝΔ εκφράζεται προβληματισμός για τους λόγους η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη διερεύνηση της τελευταίας διετίας, όταν η Πειραιώς αποδέχεται εξ ολοκλήρου την έρευνα.

«Γιατί εμείς θέλουμε να είναι όλα στο φως» σχολιάζουν οι κύκλοι της ΝΔ.

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» απάντησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας ότι χρήσιμο θα ήταν οι «πηγές» της Νέας Δημοκρατίας πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαρροή να είναι βέβαιοι/ες ότι:

α) Ενημερώνουν τον Πρόεδρό τους με τα επίκαιρα και ορθά στοιχεία (π.χ. της Εργάνης), αλλά και για τη διαφορά μεταξύ επίτευξης και υπέρβασης στόχων, ώστε να μην εκτίθεται. 

β) Δεν κωφεύουν στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να συμφωνηθούν».

γ) Δεν κωφεύουν ούτε στις ανάλογες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, όπως για παράδειγμα σε όσα ανέφερε σήμερα (Τετάρτη) η Κ. Λαγκάρντ, που επανέλαβε το αίτημα και την ανάγκη για ελάφρυνση χρέους, σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες (modalities) θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά.

«Η κατάκτηση των α), β) και γ) είναι τα πρώτα μικρά βήματα προς τον απεγκλωβισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από μία μάλλον εμμονική πολιτική επικοινωνία που στηρίζεται στην αρχή: ‘’Αλλάζω την πραγματικότητα για να στηρίξω το αφήγημά μου’’» καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Tags: