Η απάντηση Τσακαλώτου σε Μητσοτάκη: Πάσχει… από νόσο η ΝΔ!

«Το μόνο που κάνετε είναι το πως θα βοηθήσετε να πάει χειρότερα η οικονομία»

«Εμένα δεν μου αρέσει να λέω στους πολιτικούς μου αντιπάλους ότι λένε ψέματα, πόσο μάλλον ότι είναι ψεύτες. Οπότε εγώ θα συγκρατηθώ και θα μιλήσω για τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη διαπραγμάτευση» είπε ο Ευκλείδης Τσααλώτος απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ στη συζήτηση για την εξεταστική στην Υγεία.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκσε στα στοιχεία της Εργάνη για τον Μάρτιο, λέγοντας ότι «είχαμε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων 38.000 και ότι ήταν μήνας ρεκόρ από το 2001».

«Μου έκανε εντύπωση, ότι στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα και για το εργασιακό κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Ότι εμείς έχουμε διαπραγματευτεί να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις, να μην αυξηθούν οι ομαδικές απολύσεις, να μην επιστρέψει, να μην υπάρχει στο νόμο lock out. Όλο αυτό που εσείς το λέτε αριστερή ιδεοληψία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στη ΝΔ για τα εργασιακά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ είναι η νόσος που μπερδεύει τον εαυτό της με τη θεραπεία».

Ο ίδιος, χαρακτήρισε ανακρίβειες το ότι τα αντίμετρα θα εισαχθούν μόνο αν υπάρχει υπέρβαση του στόχου του 3,5%, ενώ για το ζήτημα του χρέους είπε: «Μα ποτέ δεν ακούτε κανέναν Ευρωπαίο ή του ΔΝΤ; Δεν έχει ακούσει κανείς από εσάς που λένε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να συμφωνηθούν;».

Συνεχίζοντας, επικαλέστηκε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, μετά από τη Μάλτα, ότι τώρα αρχίζουν οι συζητήσεις για το χρέος, στις νέες συναντήσεις με το ΔΝΤ, «και όλα θα συμφωνηθούν σε ένα τελευταίο Eurogroup; Δεν ξέρω αν θα είναι στις 22 Μαϊου ή θα υπάρξει και ένα έκτακτο Eurogroup».

«Άλλη μια φορά, αντί να έρθετε εδώ και να συζητήσετε τι πρέπει να διεκδικήσουμε για το χρέος, τι είναι τα αντίμετρα, το μόνο που κάνετε είναι το πως θα βοηθήσετε να πάει χειρότερα η οικονομία. Και να ρίχνετε σε εμάς την ευθύνη ότι έχουμε καθυστερήσει την διαπραγμάτευση, όταν όλοι οι Ευρωπαίοι, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, λένε ότι ο τσακωμός της Γερμανίας και του ΔΝΤ δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο αυτή την αξιολόγηση» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε: «Είναι κρίμα που θεωρείτε ότι δεν είστε λαϊκιστές. Νομίζω ότι μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Εγώ βλέπω συνεχώς έναν τόνο, έναν τρόπο συζήτησης, έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράδοσής σας και οι χειρότερες αυτές εποχές ήταν αρκετά κακές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top