Τα κόμματα για τον ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή

Κατά της Χρυσής Αυγής

Τα κόμματα για τον ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή

Για «επανεμφάνιση των φονικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του χθεσινού ξυλοδαρμού ενός 24χρονου φοιτητή από φερόμενα ως μέλη του ακροδεξιού κόμματος.

«Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης» αναφέρει το κυβερνών κόμμα και προσθέτει:

«Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

«Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό» καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ κατά Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου

Για νεοναζί οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή την Παρασκευή στην Αθήνα, ο οποίος αποδίδεται από τις αρχές σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η βία τους "επιχορηγείται" από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Απαιτούνται θεσμικά μέτρα. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Φτάνει πια», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός συλληφθείς για την επίθεση φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος για τις ανάγκες της ομάδας της οργάνωσης στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top