Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εκφράζουν την ανησυχία τους  για την προοπτική ίδρυσης πολιτικού φορέα από τον αρχηγό της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα ή από στελέχη της ίδιας οργάνωσης.     

«Η τακτική της ίδρυσης πολιτικού φορέα, ο οποίος χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την εκφορά μισαλλόδοξου και ρατσιστικού λόγου και στον οποίο εγκολπώνονται παράνομες δραστηριότητες, έχει δοκιμαστεί ξανά στη χώρα μας. Ήδη έχουμε ένα κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που ακροβατεί καθημερινά στα όρια της νομιμότητας, ενώ μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη του δικάζονται αυτήν την στιγμή για κακουργηματικές πράξεις», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουν ακόμη ότι  «μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και το ένταλμα σύλληψης για τον αρχηγό της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, επανέρχονται τα ερωτήματα σχετικά με τη δράση της εν λόγω οργάνωσης» και ότι  «η οργάνωση φαίνεται να διαθέτει περί τα 210 γραφεία στην Ελλάδα και περίπου άλλα 10 σε άλλες χώρες του κόσμου και στην ηλεκτρονική της σελίδα εμφανίζεται και σύνδεσμος, που είναι υπό κατασκευή, για τον «πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις».

Την ερώτηση υπογράφουν  οι βουλευτές:  Χρήστος Καραγιαννίδης, Χρήστος Αντωνίου, Στάθης Γιαννακίδης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Θεωνάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Αριστείδης Μπαλτάς, Χρήστος Μπγιάλας, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Δημήτρης Ρίζος, Μπέττυ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη, Μερόπη Τζούφη και Μαρία Τριανταφύλλου.

Tags: