Για οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή έκανε λόγο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και δεν δίστασε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με αφορμή όσα είπε για τη διακυβέρνηση Καραμανλή και το… φούσκωμα του ελλείμματος.

«Πόσους και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ. Κανέναν άλλον εκτός από μια ελίτ η οποία δεν είδε -μάλλον γιατί έτσι τη βόλευε- τη φούσκα του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη, δεν είδε τα πραγματικά και όχι φτιαχτά σκάνδαλα που οδήγησαν στενούς του συνεργάτες στη φυλακή, δεν είδε το γιγάντωμα της διαπλοκής με εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους, δεν είδε την ψοφοδεή στάση έναντι κόμματος και συνδικαλιστών, όταν έπρεπε να υπάρξει τομή στο ασφαλιστικό σύστημα και να μην σκάσει στα χέρια των ασφαλισμένων, και δεν είδε τη μετάθεση υποχρεώσεων στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι η ίδια ελίτ που δεν είδε την -πρωτοφανή για μια δημοκρατία- διαδοχή με βασιλικούς όρους δαχτυλιδιού στον επόμενο αρχηγό Γιώργο Παπανδρέου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω κάτι», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεως Καραμανλή εκτίμησε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 πιθανόν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να κερδίσει την αυτοδυναμία.

«Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστήριξε, σχολιάζοντας τα γεγονότα της εποχής.

Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο για πρώτη φορά για οργανωμένο σχέδιο όσον αφορά στις καταστροφικές φωτιές του 2007.

«Ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και επικαλείται και τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

«Όποιος διαβάσει συγκεντρωμένα, στο βιβλίο των δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2007 θα βγάλει αβίαστα συμπεράσματα. Κάθε μέρα είχαμε 200 μέτωπα πυρκαγιάς με εστίες πολύ κοντινές μεταξύ τους κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να αποκληθεί. Ξεκάθαρη ήταν και η δήλωση του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ, για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παραδοχή και μάλιστα σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε.

Ο Θ. Ρουσόπουλος δεν κρύβει επίσης την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα και δανειζόμενος τη ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι «η περιοχή μας παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει» υποστηρίζει ότι «ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».

Παράλληλα βαθμολογεί με… υψηλή βαθμολογία τη θέληση του Αλέξη Τσίπρα να μείνει στην εξουσία, ενώ για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική σκηνή αναφέρει:

«Η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου. Ωστόσο, ακόμα δεν έχω αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχω  κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Tags: