Τσακαλώτος: Εφικτή η συμφωνία ως τις 7 Απριλίου – Τα ίδια λέμε με τον Ντάισελμπλουμ για τα μέτρα και τα αντίμετρα

Σαφείς αιχμές από τον υπουργό Οικονομικών: Εγώ ποτέ δεν έχω πει ότι τελειώνει η λιτότητα

Τσακαλώτος: Εφικτή η συμφωνία ως τις 7 Απριλίου – Τα ίδια λέμε με τον Ντάισελμπλουμ για τα μέτρα και τα αντίμετρα

Για συμφωνία που είναι εφικτή μέχρι τις 7 Απριλίου έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Δεν έχω προσπαθήσει να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Είπα ότι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχω έρθει ποτέ να σας πω ότι τελείωσαν όλα και τελειώνει η λιτότητα;» είπε με αιχμές ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Είναι εφικτός ο στόχος για συμφωνία ως τις 7 Απριλίου. Θα είναι μία συμφωνία με δυσκολίες αλλά και θετικές εξελίξεις. Θα δώσει χώρο στη κυβέρνηση και στη χωρά για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και να είναι και βιώσιμη».

Ο ίδιος είπε πως η συμφωνία είναι ότι «αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνούν και τα καλά και τα κακά μέτρα» και πρόσθεσε πως δεν είναι ακριβή τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλω να το κάνω θέμα ότι μίλησε για υπέρβαση των στόχων. Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ υπεύθυνα ότι και αυτό που λέω και εγώ και ο Ντάισελμπλουμ είναι ακριβώς το ίδιο. Αν είμαστε εντός των στόχων θα μπουν και τα καλά και τα κακά μέτρα».

«Στο τέλος του 2018, θα υπάρχει μία πρόβλεψη για το 2019. Ας πούμε ότι αυτή η πρόβλεψη είναι 3,5%. Τότε θα πάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα. Επειδή είμαστε στον στόχο θα πάρουμε 2% αναπτυξιακά μέτρα, 2% υφεσιακά μέτρα, κατά κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα για τους πολλαπλασιαστές» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως παραδέχθηκε, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όντως είπε ότι τα «κακά» μέτρα θα ληφθούν έτσι κι αλλιώς αλλά πως είπε και ότι «δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος  και για τα καλά». «Το ίδιο ακριβώς λέμε και εμείς» πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top