ΛΕΦΤΑ υπάρχουν(;) -Αυξάνονται και πληθύνονται οι συνεργάτες υπουργών

Και 50% αύξηση στη διευθύντρια των κέντρων υποδοχής!

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το πάρτι στο Δημόσιο. Παρά το σάλο που προκλήθηκε για τις παχυλές αμοιβές των Golden Boys σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ, η κυβέρνηση αύξησε το μισθό του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ κατά 80%.

Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι Golden Boy και εκλεκτός της κυβέρνησης. Μετά τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΣΦΑ, τη σκυτάλη πήρε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους. Σχεδόν στα μουλωχτά, η κυβέρνηση, με τροπολογία-πρόκληση, αύξησε κατά 80% το μισθό του γενικού διευθυντή Στέλιου Παπαδόπουλου. Το ίδιο και για τον αναπληρωτή του, ο οποίος ακόμη δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα οι αποδοχές των δυο στελεχών του ΟΔΔΗΧ,  αυξάνονται από 4.631 σε 8.315 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται τα διάφορα μπόνους και επιδόματα, όπως σας ενημερώσαμε το πρωί στο star.gr.

«Αυτό που έγινε ήταν για να μπορέσει να κρατήσει ένα πρόσωπο ικανό, με υψηλά προσόντα, που θα έπαιρνε παραπάνω στον ιδιωτικό τομέα» σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας την κατάρρευσή τους, κάνουν "δωράκια" δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλα έγιναν νόμιμα μεν, αλλά και ηθικά;

«Το ότι υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους για ιδίων όφελος, είναι πια δεδομένο. Το ερώτημα είναι πως θα μπορούσε και πάλι να αφυπνιστεί η κοινωνική συνείδηση» απαντά ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Χρήστος Γιάνναρας.

Πάρτι όμως και για τα στελέχη που διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση

Η νέα διευθύντρια των κέντρων υποδοχής, με απόφαση του Γιάννη Μουζάλα πήρε αύξηση 50%. Από 2.604 ευρώ, παίρνει τώρα 3.950 ευρώ! Χωρίς επίσης να περιλαμβάνονται τα διάφορα επιδόματα.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας είπε πάντως στο ραδιόφωνο του Alpha: «όλοι πρέπει να εναρμονιστούν με το κλίμα λιτότητας που υπάρχει σε όλη την κοινωνία».

Με υπογραφή του πρωθυπουργού, οι στενοί συνεργάτες του Γιάννη Μουζάλα, αυξήθηκαν από 7 όπως προβλέπονταν αρχικά, σε 24. Μάλιστα η πρόσληψή τους θα είναι αναδρομική από τις 4 Νοεμβρίου, οπότε συστάθηκε το υπουργείο.

Με την ίδια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, το ίδιο συνέβη -όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος»- και στα άλλα δυο νέα υπουργεία που ιδρύθηκαν. Στο Ψηφιακής Πολιτικής, οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Παππά από 7 έγιναν 17, πάντα αναδρομικά, ενώ στο Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά το Δεκέμβριο προσέλαβε τρεις ειδικούς συμβούλους.

Η συνολική επιβάρυνση των προσλήψεων ανέρχεται σε 779.200 ευρώ. Κι επειδή δεν προβλέπονται κονδύλια στον προϋπολογισμό, η δαπάνη θα καλυφτεί από τα αποθεματικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top