ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ τον Τζανακόπουλο στο briefing! Τι απάντησε για τους προκλητικούς μισθούς των Golden Boys

«Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο της πολιτικής επιστήμης» είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες του Άδωνι

Στο σημερινό briefing που παραχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών… δεν θα γινόταν οι δημοσιογράφοι να μην αναφερθούν στις προκλητικές διατάξεις σχετικά με το «χρυσό εφάπαξ» του προέδρου του ΔΕΣΦΑ αλλά και του διπλασιασμού των μισθών του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ.

Για ΔΕΣΦΑ

«Σε ότι αφορά στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, «σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, σε περίπτωση που μέλος του υπαλληλικού προσωπικού, διοριστεί ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρίας, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά αντιμετωπίζεται, ως Γενικός Διευθυντής της εταιρίας. Δηλαδή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος πριν ήταν διευθυντής της εταιρίας, με τον διορισμό του στη θέση αυτή (του Διευθύνοντα Συμβούλου) άμεσα και πριν από οποιαδήποτε συνταξιοδότησή του εξισώθηκε με Γενικό Διευθυντή με βάση το καταστατικό.

Επί των συγκεκριμένων ποσών, η μισθολογική διαφορά ήταν 1.000 ευρώ μεικτά και 500 ευρώ καθαρά το μήνα. Σε ό,τι αφορά στο εφάπαξ του, -το οποίο και ως διευθυντής αν συνταξιοδοτείτο θα έπαιρνε ένα εφάπαξ- η διαφορά που προκύπτει είναι της τάξης των 27.000 ευρώ μεικτών!» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με λίγα λόγια, εκτός από τον υπουργό Σταθάκη, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βλέπει κάτι μεμπτό στην υπόθεση, γιατί αφενός ο άνθρωπος και ως διευθυντής πάλι εφάπαξ θα έπαιρνε και αφετέρου σιγά την οικονομική διαφορά (27.000 ευρώ)!

Για τα Golden Boys του ΟΔΔΗΧ

«Πρόκειται για έναν, διότι αναπληρωτής διευθυντής στον ΟΔΔΗΧ δεν έχει διοριστεί μέχρι στιγμής, άρα μιλάμε για έναν άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι:

«Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών ήταν να κρατήσει στον ΟΔΔΗΧ ένα πρόσωπο με εξαιρετικά υψηλά προσόντα, το οποίο στην αγορά θα αμείβονταν με πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά τα οποία παίρνει αυτή τη στιγμή, αλλά να μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους από την αγορά με εξαιρετικά αυξημένα προσόντα για να διαχειριστούν το ελληνικό δημόσιο χρέος».

Η απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Το πρωί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Αnt1, κατήγγειλε: «Ενώ εκκρεμεί η απάντηση από τον ΟΔΔΗΧ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και ενώ έχει παρέλθει η κοινοβουλευτική προθεσμία των 20 ημερών για να μου φέρουν τα πρακτικά για να δούμε αν η συμφωνία με τους Ρότσιλντ έγινε πριν ή μετά το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, βγαίνει ξαφνικά μια τροπολογία που διπλασιάζει τους μισθούς στον ΟΔΔΗΧ. Αυτό λέγεται απόπειρα δωροδοκίας στην καθομιλουμένη» . Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να φέρει μια τροπολογία για να τελειώσει το θέμα με τους βουλευτές και το αφορολόγητο και το 8% και να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση για να τελειώσει το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης».

Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο της πολιτικής επιστήμης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top