Κ.Μακρή: Η κυβέρνηση μας έστειλε τα μέτρα… και οι βουλευτές πήραν τα αντίμετρα

Η διάταξη για τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ήταν στα τελευταία άρθρα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

Tη διάταξη της ντροπής για τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σχολίασε η Κάτια Μακρή, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

«Δεν είναι μόνο τι κάνανε είναι και που το κάνανε οι αθεόφοβοι» τόνισε η δημοσιογράφος και στη συνέχεια εξήγησε ότι το έκαναν: «Στο νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε πέρυσι τον Μάιο, με άλλες διατάξεις. Τότε που έριξαν την εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, δηλαδή κάτω από τα όρια της φτώχειας,  στο νόμο με τις διατάξεις που συγκρότησαν τον ΕΦΚΑ και άρχισε όλη η περιπέτεια με τα μπλοκάκια, που ψαλίδισαν τα επιδόματα, που έκοψαν το ΕΚΑΣ. Κάτω κάτω, λοιπόν στο άρθρο 112 υπάρχει ο αθώος τίτλος: ρύθμιση φορολογίας εισοδήματος!»

Όπως περιέγραψε η Κάτια Μακρή: «Εκεί χειρουργικά αφαίρεσαν την προηγούμενη διάταξη που έλεγε ότι επιβαρύνονται με 8% για την εισφορά αλληλεγγύης. Άρα λοιπόν εξομοιώθηκαν με τον κάθε πολίτη. Λες και είμαστε και σε όλα τα υπόλοιπα ίδιοι, στους μισθούς ή στις φοροαπαλλαγές», επισημαίνοντας πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν σε μας τα μέτρα και πήραν κι εκείνοι τα αντίμετρα».

«Βγαίνει τώρα ο κος Βούτσης και λέει δεν το έκανα εγώ, το έκανε ο Τσακαλώτος. Βγαίνει ο Τσακαλώτος και λέει “αδικείτε μια μεγάλη ρύθμιση που κάναμε”. Eλπίζω να καταλαβαίνουν τώρα ότι δεν τους ξεπλένει ούτε ο Πηνειός, μετά από αυτή την αποκάλυψη» σημείωσε η δημοσιογράφος.

Βέβαια, όπως σημείωσε η Μάρα Ζαχαρέα, μπορεί η διάταξη αυτή να ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κι όχι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ωστόσο και οι ίδιοι την επωφελήθηκαν χωρίς να αντιδράσουν. Η Κάτια Μακρή συμφώνησε λέγοντας: «ας πούμε ότι τότε δεν το ψήφισαν και δεν το κατάλαβαν, όταν όμως άρχισαν μήνα με το μήνα να παίρνουν πίσω κομμάτι από την έκτακτη εισφορά, δεν το κατάλαβαν; Και το λέω αυτό, γιατί νομίζω πια ότι όλοι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα».

«Νομίζω θα μας πουν για μία ακόμη φορά “δεν το διάβασα”. Είναι της μόδας, το έχουμε ακούσει  πολλές φορές» κατέληξε η Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top