Σταθάκης: Προλαβαίνουμε για την ποσοτική χαλάρωση αν βιαστούμε

Τι είπε για τα ενεργειακά

Σταθάκης: Προλαβαίνουμε για την ποσοτική χαλάρωση αν βιαστούμε

«Αν προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα και κλείσει η συμφωνία σε πολύ σύντομο διάστημα, θα υπάρχει χρόνος να συμμετάσχουμε στην ποσοτική χαλάρωση που αποτελεί στρατηγικό μας στόχο» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα φθάσουμε σε σημείο συμφωνίας ενώ τόνισε ότι «πίεση για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δεν υπάρχει τώρα στην ατζέντα μας».

Η διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά αφορά τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ και επικεντρώνονται στον όγκο της δημοπρατούμενης ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) Μιχάλης Φιλίππου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν σήμερα το Χρηματιστήριο Ενέργειας που θα λειτουργήσει από τα μέσα του 2018.

Στόχος, όπως επεσήμανε ο υπουργός, είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και της διαφάνειας με άμεσα οφέλη για μείωση του κόστους της ενέργειας και διασφάλιση καλύτερων τιμών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η βελτίωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top