Για προσλήψεις περάστε στο… Δημόσιο

Αυξήθηκε κατά 17.000 ο αριθμός των υπαλλήλων του μέσα σε τρεις μήνες!

Συγκεκριμένα στοιχεία για το όργιο των πελατειακών σχέσεων στο Δημόσιο,  την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας υποφέρει και νέα παιδιά μεταναστεύουν στο εξωτερικό,  παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όπως παρατήρησε η παρουσιάστρια του δελτίου Μάρα Ζαχαρέα, είναι ένα όργιο προσλήψεων  «που βλέπουμε να συνεχίζεται,  διότι στο συγκεκριμένο ζήτημα,  με την χώρα επί  επτά χρόνια σε μνημόνιο, δεν φαίνεται να διδάχθηκε το πολιτικό προσωπικό τίποτα».   

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα  στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το προσωπικό του Δημοσίου ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 707.548 υπάλληλοι, από 690.435 τον Οκτώβριο.

Δηλαδή, μέσα σε δύο μόλις μήνες αυξήθηκε κατά 17.000 άτομα!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι έχει αλλάξει η αναλογία των πτυχιούχων. Δηλαδή από εκεί που 6 στους 10  ήταν πτυχιούχοι, τώρα αναλογία είναι 50-50, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ρουσφετολογικές προσλήψεις ατόμων με χαμηλότερα προσόντα.

Την ίδια ώρα, οι μετακλητοί υπάλληλοι μόνο για τα 48 μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι 1.170 άτομα, με μέσο μισθό 2.036 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τις υπερωρίες.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων καταγράφηκαν σαν ειδική κατηγορία 2.234 άτομα τα οποία δεν γνωρίζει το Δημόσιο τι ακριβώς δουλειά κάνουν!  Όπως σχολίασε τέλος η  δημοσιογράφος του Star Κατερίνα Παναγοπούλου,  βρισκόμαστε πάλι  στο ίδιο έργο θεατές, το οποίο μας χρεοκόπησε…                     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top