Απέσυραν τις υπογραφές τους οι 16 βουλευτές της ΝΔ από την  ερώτηση την οποία συνυπέγραφαν με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Δημήτρη Καμμένο και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, σχετικά με την εκπλήρωση του…  «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  τόσο για την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα (το οποίο είχε ανακινήσει και το δικατορικό καθεστώς που είχε  κάνει σχετικό έρανο με άγνωστη την κατάληξη των χρημάτων), όσο και για την συνυπογραφή με τους δύο συγκεκριμένους βουλευτές (Δ. Καμμένο και Ν. Νικολόπουλο), υπήρξε εντονότατη αντίδραση από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απαίτησε να  αποσύρουν τις υπογραφές τους.    

Την σημασία του έχει μάλιστα ότι η εντολή για απόσυρση των υπογραφών, δεν έγινε "παρασκηνιακά", αλλά γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

Μεταξύ  άλλων, οι βουλευτές ρωτούσαν τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης στην  «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».

Οι βουλευτές της ΝΔ που υπέγραφαν  ήταν:

Αναστασιάδης Σάββας, Βαγιωνάς Γεώργιος, Βλάσης Κωνσταντίνος, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Γιαννάκης Στέργιος, Δαβάκης Αθανάσιος, Καράογλου Θεόδωρος, Κασαπίδης Γεώργιος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Κυριαζίδης  Δημήτριος, Μαρτίνου  Γεωργία, Μπασιάκος Ευάγγελος, Μπουκώρος  Χρήστος, Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη, Ράπτη Ελένη, Σκρέκας Κωνσταντίνος.

Ένας εξ αυτών, ο Γ. Γιακουμάτος, ισχυρίσθηκε μιλώντας στον Σκάι ότι «εμείς ρωτήσαμε που πήγανε όλα αυτά τα εκατομμύρια για να ξέρουμε απλά». Όπως πρόσθεσε, «η ερώτηση γίνεται από έναν βουλευτή και οι άλλοι συνυπογράφουν αν το κρίνουν κατάλληλο. Εμείς λέγαμε να γίνει μια διακομματική για την επανάσταση του 1821».  

 

Tags: