Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα στον Τραμπ: Δεν θα μείνουμε σιωπηροί σε ζητήματα αρχών

Τι μεταδίδει από τη Μάλτα ο απεσταλμένος του STAR Θάνος Αθανασίου

Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα στον Τραμπ: Δεν θα μείνουμε σιωπηροί σε ζητήματα αρχών

«Η ΕΕ δεν θα μείνει σιωπηρή σε ζητήματα αρχών, συνεργαζόμενη με τις ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Ζοζέφ Μουσκάτ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα συζήτησης των 28 για την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ που είχαν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας οι 28 συμφώνησαν σχεδόν ομόφωνα ότι ανησυχούν για τη συμπεριφορά και μια σειρά αποφάσεων που λαμβάνονται στις ΗΠΑ, χωρίς, όμως αίσθημα αντιαμερικανισμού, συμπλήρωσε ο Ζ. Μουσκάτ.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ, όμως πρέπει να δείξουμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηροί σε θέματα αξιών».

«Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ και ο τρόπος που η ΗΠΑ θα επιλέξουν τον δρόμο τους στον κόσμο επηρεάζουν την ΕΕ», είπε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός και τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση (ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ο Τραμπ ή ο Πούτιν) πως «ο πραγματικός κίνδυνος είναι να μην καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια διαφορετική εποχή», για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τούσκ, πως «οι κίνδυνοι υπάρχουν αν δεν είμαστε αρκετά ενωμένοι».

Σύμφωνα με τον Ντ. Τούσκ «η διατλαντική συνεργασία είναι ο πυλώνας του ελεύθερου κόσμου, όμως τώρα η ΕΕ πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στην δική της δύναμη».

Το απόγευμα οι 27 θα συζητήσουν για τη διακήρυξη της Ρώμης και το μέλλον της ΕΕ, όπου διαφαίνεται προς το παρόν ομοφωνία.

Μάλτα, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top