Κουτσούμπας για πόρισμα Εξεταστικής: Άνθρακες ο θησαυρός

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την Εξεταστική για να τραβήξει την προσοχή του λαού από τα πολύ σκληρά μέτρα που παζαρεύει»

Τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να σχολιάσει τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Ούτε τώρα φυσικά, έλαμψε όλη η αλήθεια, ούτε τώρα έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αντίθετα, η σήψη, η διαφθορά και η διαπλοκή παραμένουν, δεν αντιμετωπίστηκαν» είπε. Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση με τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής προσπάθησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την Εξεταστική για να τραβήξει την προσοχή του λαού από τα πολύ σκληρά μέτρα που παζαρεύει και σκέφτεται να υλοποιήσει στο πλαίσιο της εφαρμογής του 3ου μνημονίου, με τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων.

Τόνισε ότι με την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, εκτός των άλλων, «επιχειρήσατε να συσκοτίσετε και το ρόλο των τραπεζών, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν με πακτωλό δισεκατομμυρίων, που φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος, είπε ότι πίσω από τους «εκβιασμούς» με την εκλογολογία, τον «μπαμπούλα» της πολιτικής αστάθειας, και το σενάριο των «ευρύτερων συναινέσεων με τα άλλα αστικά κόμματα», κρύβεται ένα «ολοκληρωμένο αντιλαϊκό σχέδιο που υλοποιείται βήμα το βήμα για λογαριασμό του κεφαλαίου» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Γιατί -όπως είπε- έχουν συνηθίσει να λένε ότι στόχος είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», που σημαίνει «να θεωρήσει ο λαός μας, όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης ως περασμένα-ξεχασμένα και φυσικά να παραιτηθεί από οποιαδήποτε απαίτηση να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του και να συμβιβαστεί με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Τι είπε για Ίμια

 

Όπως προσέθεσε, το ΚΚΕ έχει καταγγείλει την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων, από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη με την παρουσία των επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, την προηγούμενη Κυριακή και απέδωσε την ευθύνη στην κυβέρνηση, γιατί «προσπαθεί να περάσει στο λαό, κλίμα εφησυχασμού».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης που διαμορφώνουν οι τουρκικές επιδιώξεις για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, που διαμορφώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή, σε συνδυασμό με την όξυνση των ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρισε την κυβέρνηση πως «στηρίζετε ως λύση τη ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top