Εξεταστική Επιτροπή: Στη Δικαιοσύνη πετάει το «μπαλάκι» για τυχόν ποινικές ευθύνες η κυβέρνηση

«Πραγματικότητα η καταπολέμηση της διαπλοκής» ισχυρίζεται

Εξεταστική Επιτροπή: Στη Δικαιοσύνη πετάει το «μπαλάκι» για τυχόν ποινικές ευθύνες η κυβέρνηση

«Δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το Γενάρη του 2015, η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα», επιμένει  η Κυβέρνηση σε non paper, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και σε συνέχεια της «διαρροής» νωρίτερα του Μεγάρου Μαξίμου για το ίδιο θέμα.     

 Σύμφωνα με την κυβέρνηση  «ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε πιθανή παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στην Βουλή, ώστε να υπάρξει, αν το αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά».

Όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικές  πηγές, «χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες και οι καταθέσεις – ομολογίες των ίδιων των πρωταγωνιστών για να καταρριφθούν τα ψέματα δεκαετιών και να πέσει φως στις υπόγειες συνδιαλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες».

Ισχυρίζονται επίσης ότι «αποδείχθηκε σε όλο το πανελλήνιο ότι βασικός πυλώνας της παραγωγής πολιτικής ήταν επί δεκαετίες η ίδια η διαπλοκή με τις τράπεζες να έχουν μετασχηματιστεί σε κουμπαρά για την εξυπηρέτηση των κοινών τους συμφερόντων».

Όπως υποστηρίζει το Μέγαρο  Μαξίμου, «την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος και επιμένει ότι μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν υπήρχε διαπλοκή, και αδυνατώντας να απαντήσει στους πολίτες, εφευρίσκει τη “διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ”».

Όπως επισημαίνουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη «χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ και δεν έχει πει ακόμη πώς και πότε θα τα ξεπληρώσει»  και ισχυρίζονται ότι  ο πρόεδρος της ΝΔ «δανείστηκε για τον Κήρυκα Χανίων δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και εδώ και 11 χρόνια δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ».

 «Πραγματικά αναρωτιόμαστε κ. Μητσοτάκη, τολμάτε και κουνάτε το δάχτυλο, τη στιγμή που τόσο το κόμμα σας, όσο και εσείς χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά; Το ίδιο ερώτημα φυσικά ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχοντας πάρει δάνεια 199 εκατ. ευρώ και με τα σημερινά του εκλογικά ποσοστά θα αποπληρώσει τα χρέη του σε μερικές εκατοντάδες χρόνια!» αναφέρει η κυβέρνηση, ενώ αφήνει και πάλι ανοιχτό  το ζήτημα της διερεύνησης  ποινικών ευθυνών από τη Δικαιοσύνη:

«Για όλα αυτά αλλά και για πολλές ακόμα έκνομες πρακτικές πλέον θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμπεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως ονόματος ή θεσμικού ρόλου, θα λογοδοτήσουν επιτέλους στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες καλούνται να επιτελέσουν δίχως καθυστερήσεις και πρακτικές του παρελθόντος το έργο τους».

Στο non paper γίνεται αναφορά και στην δανειοδότηση της  εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπως και του ΔΟΛ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top