Σκουρλέτης: «Η κακοκαιρία ήταν μη προβλέψιμη- Όμως ανταποκριθήκαμε»

Σύσκεψη στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον χιονιά

Σκουρλέτης: «Η κακοκαιρία ήταν μη προβλέψιμη- Όμως ανταποκριθήκαμε»

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νικόλαου Τόσκα και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καταγραφή της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια.

«Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε, με εξαίρεση την Αθηνών- Πατρών, όπου και εκεί τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σχετικά σύντομα» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης και σημείωσε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να σπεύσουν στο σημείο, όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη, ότι 90 άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία και σταθμούς της Ολύμπιας Οδού. Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ακόμη, ότι ήταν «μη προβλέψιμη» η κακοκαιρία και πως είναι η χειρότερη που έπληξε την περιοχή, τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία» και πως «θα αποζημιωθούν όσοι αγρότες, πληγούν από την κακοκαιρία».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή εγρήγορση» και πως «θα διορθώσουμε όσα λάθη έγιναν». Όπως σημείωσε ο υπουργός, «Οι πρόσφυγες στη Λέσβο ήδη μεταφέρονται σε ξενοδοχεία» και επισήμανε πως «δεν υπάρχει απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από τα hot spots».

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top