Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νικόλαου Τόσκα και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καταγραφή της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια.

«Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε, με εξαίρεση την Αθηνών- Πατρών, όπου και εκεί τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σχετικά σύντομα» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης και σημείωσε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να σπεύσουν στο σημείο, όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη, ότι 90 άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία και σταθμούς της Ολύμπιας Οδού. Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ακόμη, ότι ήταν «μη προβλέψιμη» η κακοκαιρία και πως είναι η χειρότερη που έπληξε την περιοχή, τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία» και πως «θα αποζημιωθούν όσοι αγρότες, πληγούν από την κακοκαιρία».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή εγρήγορση» και πως «θα διορθώσουμε όσα λάθη έγιναν». Όπως σημείωσε ο υπουργός, «Οι πρόσφυγες στη Λέσβο ήδη μεταφέρονται σε ξενοδοχεία» και επισήμανε πως «δεν υπάρχει απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από τα hot spots».

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Tags: