Βούτσης: Όχι σε κάλπες, ο λαός επένδυσε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ σε 4 αναμετρήσεις

Για αξιολόγηση: Αν υπάρξει εμπλοκή θα είναι για πολιτικούς λόγους

Βούτσης: Όχι σε κάλπες, ο λαός επένδυσε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ σε 4 αναμετρήσεις

«Όχι» σε πρόωρες κάλπες λέει ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος όσον αφορά την αξιολόγηση αφήνει αιχμές για «από ορισμένες μειοψηφικές πλευρές στην ΕΕ» που ίσως θέλουν να υπάρξει εμπλοκή.

Ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις «υπήρξε ένα κοινωνικό σώμα που επένδυσε την ελπίδα του πάνω στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και εξηγεί ότι ούτε την κατάρρευση του κόμματός του φοβάται ούτε και το κλείσιμο του κύκλου με την Αριστερά στο περιθώριο. 

Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης αυτής το γεγονός ότι υπάρχει εναλλακτική στην Ελλάδα μέσα σε ένα κόσμο που έχει κυριαρχήσει το δόγμα «There Is No Alternative» («Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται στη ΝΔ στην οποία επιρρίπτει «βαριά ευθύνη» για τη στάση της στο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών αλλά και για το θέμα της έκτακτης παροχής στους συνταξιούχους.

Στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση, γιατί τα χρήματα της υπεραπόδοσης δόθηκαν στους συνταξιούχους μόνον και χωρίς άλλα κριτήρια, αναγνωρίζει πως είναι πολλές οι ευπαθείς ομάδες, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων βρίσκεται στην πλευρά των «πολύ αδικημένων».

Όσον αφορά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εξηγεί πως αποσαφηνίζει τα σημεία της συμφωνίας. Μια συμφωνία, συμπληρώνει, που εφαρμόζεται «παρότι μπαίνουν πάρα πολλές τρικλοποδιές από αρκετές πλευρές».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης, εξάλλου, αναφέρει ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, δεν υπάρχει εμπλοκή, προσθέτει ωστόσο: «Θα είναι πραγματικά μεγάλη αρνητική έκπληξη αν από ορισμένες μειοψηφικές πλευρές στην ΕΕ γινόταν ή γίνει η επιλογή να βραδύνει περαιτέρω η β’ αξιολόγηση για λόγους που μόνο πολιτικά θα μπορούσαν να εξηγηθούν».

Τέλος, ο κ. Βούτσης ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν απασχόλησε την κυβέρνηση «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top