Τα μαύρα σενάρια συνεχίζονται στον διεθνή τύπο, αφού εκτός από την FAZ και το CNBC «βλέπει ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια νέα πολιτική και οικονομική αναταραχή».

«Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε μια νέα πολιτική και οικονομική αναταραχή, καθώς οι πιστωτές της χώρας και η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε διαμάχη για το μείγμα των μέτρων που θα εξασφαλίσουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική φερεγγυότητα της χώρας», αναφέρει σε άρθρο του το CNBC.

«Την Τετάρτη, η ευρωζώνη έβαλε πάγο στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα βοηθούσαν την χρεωμένη χώρα, η οποία υποφέρει από βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία. Αυτό ήρθε ως απάντηση στις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο. Παγώνοντας τη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα, απειλεί τώρα να προκαλέσει νέο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους και να δοκιμάσει περαιτέρω τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την ίδια ώρα, ο Βολφάνγκο Πίκολι της εταιρείας αναλύσεων Teneo Intelligence εκτιμά ότι οι πιθανότητες να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά αυξήθηκαν μετά από την απόφαση της ευρωζώνης να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Tags: