Στη σύλληψη στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου, όπου εκδηλώθηκε φωτιά την περασμένη εβδομάδα προχώρησε η αστυνομία του Κεμέροβο στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας συνελήφθη η Γιούλια Μπογκντάνοβα, η οποία φέρεται να μην είχε μεριμνήσει για τα προβλήματα πυρασφάλειας στο εμπορικό κέντρο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 41 μικρά παιδιά.

Η Μπογντάνοβα είναι γενική διευθύντρια της εταιρείας OAO Kemerovo Confectionary Combine, στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο, όπου ξέσπασε η φωτιά την Κυριακή.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον υψηλότερο όροφο του κτιρίου, που ήταν κατάμεστος από παιδιά και γονείς, οι οποίοι βρίσκονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες που υπήρχαν εκεί και σε έναν παιδότοπο.

Οι έξοδοι κινδύνου όμως ήταν κλειδωμένες και δεν λειτούργησε ποτέ το σύστημα πυρανίχνευσης.

Η Μπογκντάνοβα υποδείχθηκε ως η υπεύθυνη για την πυρασφάλεια του κτιρίου και κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχε ενημερωθεί πολλές φορές από τους υφισταμένους της για τα προβλήματα που υπήρχαν στο συγκεκριμένο κτίριο.

Tags: