Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μακρόν

Στο 40% σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στην Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις της γαλλικής κυβέρνησης, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα της.

Ο αριθμός των Γάλλων που έχει ευνοϊκή άποψη για τον 40χρονο πρόεδρο έπεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες το Μάρτιο και ανέρχεται τώρα στο 40%, παρά τη μείωση των ποσοστών της ανεργίας και το προφίλ της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Η δημοτικότητα του Μακρόν έπεσε  κατά 12% από το τέλος του περασμένου έτους, αλλά δεν συγκρίνεται ακόμη με τα αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά των προκατόχων του, Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA.

Ακόμα και  η δημοτικότητά του στους ψηφοφόρους ηλικίας άνω των 65 ετών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50% και διαμορφώθηκε στο 47%

Να θυμίσουμε πως η γαλλική κυβέρνηση  έχει υποσχεθεί ριζικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, με τη μείωση 120.000 θέσεων εργασίας. Απογοητευμένοι από τις ευρείες μεταρρυθμίσεις εργασίας του Μακρόν είναι οι νοσοκόμες, οι εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που την Πέμπτη απήργησαν.

 

Οι άνθρωποι που διαδήλωσαν χθες αντιδρούν στα σχέδια του Μακρόν για την επιβολή ενός ειδικού φόρου για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πρόνοιας που πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, την αναμόρφωση της ασφάλισης των ανέργων και τις αλλαγές στην υπερχρεωμένη κρατική σιδηροδρομική εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top