Άγριες συγκρούσεις ακροδεξιών με την αστυνομία στην Ιταλία μετά τους πυροβολισμούς στη Ματσεράτα

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση παρά την απαγόρευση από τις αρχές

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν την Πέμπτη το βράδυ στην πόλη Ματσεράτα, ανάμεσα σε μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova και της αστυνομίας, μετά από την επίθεση ενόπλου εναντίον μεταναστών το περασμένο Σάββατο.

Μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών .

Διαβάστε επίσης: Πανικός σε πόλη της Ιταλίας – Άνδρας πυροβόλησε περαστικούς!

Ακροδεξιοί οι δράστες των πυροβολισμών στην Ιταλία! Αντίποινα για τη δολοφονία 18χρονης

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 περίπου διαδηλωτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο πρόσωπο από χτύπημα αστυνομικού με γκλομπ και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη απώθησε από άλλη πλατεία της πόλης μέλη οργανώσεων της άκρας αριστεράς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και ετοιμάζοντας να συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς.

«Πεθαίνουμε εξαιτίας της μετανάστευσης», ήταν το σύνθημα των μελών της Forza Nuova, το οποίο παρέπεμπε στην πρόσφατη δολοφονία 18χρονης τοξικομανούς από έναν Νιγηριανό.

Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, 28χρονος ακροδεξιός άνοιξε πυρ εναντίον περίπου δέκα Αφρικανών μεταναστών για να εκδικηθεί το θάνατο της κοπέλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top