Έντεκα νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα «Φρειδερίκη»

Πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία και την Ολλανδία - Νέα Ενημέρωση: 21:21

Έντεκα νεκρούς έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής η σφοδρή καταιγίδα «Φρειδερίκη» που πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Είναι η στιγμή κατά την οποία ένα δέντρο πέφτει από τον αέρα και από θαύμα δεν σκοτώνει μια μητέρα 33 ετών και το νεογέννητο μωρό της στο καρότσι. Το περιστατικό σημειώθηκε στην ολλανδική πόλη Χορστ και καταγράφηκε από κάμερα γειτονικού σνακ μπαρ. Τρεις όμως άνθρωποι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί κι έχασαν τη ζωή τους σε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ αναβλήθηκαν πολλές πτήσεις. Ο αέρας παρέσυρε τις λαμαρίνες στη στέγη ενός τερματικού σταθμού και οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να κλείσουν δύο αίθουσες αναχωρήσεων. Συνολικά ακυρώθηκαν 320 πτήσεις.

Η καταιγίδα «Φρειδερίκη» πλήττει με σφοδρότητα πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης

Στη Γερμανία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από πτώσεις δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι έφτασαν να πνέουν ακόμη και με 203 χιλιόμετρα την ώρα.

Δυστυχώς, η καταιγίδα Φρειδερίκη έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία των τρένων στη Γερμανία, ειδικά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν ακόμη και στέγες σχολείων στην Κολωνία.

Ζημιές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ατυχήματα στους δρόμους προκάλεσε η Φρειδερίκη και στην Πολωνία.

Τα τραίνα Thalys, που συνδέουν τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, έφταναν χθες μέχρι τις Βρυξέλλες.

Ρωσία

Στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας πάγωσαν ακόμη και οι τσούχτρες οι οποίες παρασύρθηκαν ως τις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας.

ΗΠΑ

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας παραμένουν και σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο Τέξας καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κομμάτια πάγου πέφτουν ξαφνικά από τα κτίρια θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στη Λουιζιάνα πάγωσαν οι σωλήνες  προκαλώντας προβλήματα υδροδότησης στη Νέα Ορλεάνη. Στο Μέιν το λιώσιμο των πάγων και του χιονιού δημιουργεί φόβους για πλημμύρες.

 

Δείτε ολόκληρο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top