Η «αγάπη» τούς στέρησε τη ζωή – Ζευγάρι δολοφονήθηκε επειδή δεν είχε την έγκριση των γονέων

«Η νεκροψία έδειξε ότι το ζευγάρι από το Πακιστάν στραγγαλίστηκε», δήλωσε ο γιατρός Ροχίνα Χάσαν.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι στο Πακιστάν, πέφτοντας θύμα σε «έγκλημα τιμής», επειδή ο άντρας και η γυναίκα έφυγαν για να ζήσουν μαζί, χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση των οικογενειών τους.

«Η νεκροψία έδειξε ότι το ζευγάρι στραγγαλίστηκε», δήλωσε ο γιατρός Ροχίνα Χάσαν.

Το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί για τρεις μέρες. Τότε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε το νεαρό ζευγάρι ενημέρωσε τις δυνάμεις ασφαλείας για την εξαφάνισή τους. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ανακάλυψε ίχνη αίματος.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το ζευγάρι σκότωσαν πολλοί συγγενείς τους. Στη συνέχεια τα άψυχα σώματά τους τοποθετήθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων και θάφτηκαν σε νεκροταφείο, σε ξεχωριστούς τάφους, χωρίς να γίνει τελετή ή προσευχές.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τη διπλή ανθρωποκτονία, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του νεαρού άνδρα. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τουλάχιστον 280 «εγκλήματα τιμής» (κυρίως εναντίον γυναικών) διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2017. Οι δράστες των εγκλημάτων αυτών σπάνια τιμωρούνται, με τις οικογένειες των θυμάτων να μπορούν να συγχωρήσουν τους δολοφόνους, που είναι συχνά συγγενείς τους, αν τους καταβάλουν ένα ποσό, βάσει του ισλαμικού νόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top