Έμπνευση από τα βίντεο αποκεφαλισμών του ISIS πήρε ο μακελάρης της Νέας Υόρκης

Δήλωσε ότι ευχαριστήθηκε ό,τι έκανε και ζήτησε να κρεμάσουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου τη σημαία του ISIS - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; 17:10

Από τα βίντεο αποκεφαλισμών των Τζιχαντιστών του ISIS που έβλεπε στο διαδίκτυο εμπνεύστηκε ο Ουζμπέκος μακελάρης ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ανήμερα του Halloween, σκοτώνοντας οχτώ ανθρώπους.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ομοσπονδιακές αρχές της Νέας Υόρκης κατά τη διαδικασία απόδοσης κατηγοριών για τρομοκρατική επίθεση, ο Saipov οργάνωνε το δολοφονικό του χτύπημα εδώ και έναν χρόνο, ενώ πριν από δύο μήνες νοίκιασε το λευκό φορτηγάκι που θέρισε ανυποψίαστους ανθρώπους για να κάνει… πρόβες.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Η παρέα των Αργεντίνων απολαμβάνει βόλτα με τα ποδήλατα πριν σκοτωθούν στο κέντρο της Νέας Υόρκης

 Τρόμος στην καρδιά της Νέας Υόρκης - Η πρώτη τρομοκρατική επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Σκηνές αλλοφροσύνης στη Νέα Υόρκη – Η δραματική διάσωση μαθητών μέσα από σχολικό λεωφορείο

Πανικός στη Νέα Υόρκη! Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο Saipov επέλεξε να πραγματοποιήσει την τρομοκρατική αυτή επίθεση ανήμερα του Halloween, γνωρίζοντας ότι εκείνη τη μέρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους της πόλης με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έψαχνε στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τους εορτασμούς του Halloween στη Νέα Υόρκη κι έτσι επέλεξε τη διαδρομή στη συγκεκριμένη περιοχή, σκοπεύοντας να φτάσει στη Γέφυρα του Μπρούκλιν και να σκοτώσει ακόμα περισσότερους πεζούς.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το… ευχαριστήθηκε και σαν να μην έφτανε αυτό ζήτησε να κρεμάσουν μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κατηγορίες εναντίον του Saipov είναι πολύ βαριές και πιθανόν να τον φέρουν αντιμέτωπο και με τη θανατική ποινή.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου σε αναπηρικό καροτσάκι και δεμένος με χειροπέδες άκουσε το κατηγορητήριο.

Το FBI μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ακόμα Ουζμπέκου, φίλου του Saipov, υποστηρίζοντας ότι πιθανόν να ήταν συνεργός του. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα δολοφονικά σχέδια του ομοεθνή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τέλος με ένα μήνυμά του στο Twitter δήλωσε ότι σκέφτεται να στείλει τον Saipov στις φυλακές του Γκουαντάναμο, αλλά και να ζητήσει να εφαρμοστεί εναντίον του η θανατική ποινή. 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top