"Ο Σαντιάγο ζει μέσα μας" - Θλίψη και θυμός στην Αργεντινή για τον θάνατο ακτιβιστή μετά από διαδήλωση

Οι πολίτες θεωρούν ότι τον σκότωσε αστυνομικός

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες για τον θάνατο ενός ακτιβιστή, του Σαντιάγο Μαλδονάδο, που εξαφανίστηκε την 1η Αυγούστου, μετά από διαδήλωση.

Ο θάνατος του Μαλδονάδο έχει προκαλέσει οργή στη χώρα, καθώς θεωρείται ότι δολοφονήθηκε. «Ο Σαντιάγο δολοφονήθηκε από τη χωροφυλακή», φώναζαν διαδηλωτές, απαιτώντας την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας, Πατρίτσια Μπούλριτς.

Τα ΜΜΕ της Αργεντινής υπολογίζουν ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 8.000-10.000 πολίτες.

Ο 28χρονος Σαντιάγο Μαλδονάδο συμμετείχε σε διαδήλωση αυτοχθόνων τσο χωριό Κουσαμέν. Τη διαδήλωση αυτή κατέστειλαν δυνάμεις της χωροφυλακής. Η κυβέρνηση αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της αστυνομίας στη διαδήλωση, στη συνέχεια, ωστόσο, είπε ότι μπορεί να εμπλέκεται ένας αστυνομικός στην υπόθεση, μιλώντας, όμως, για προσωπική διαφορά και μεμονωμένο περιστατικό.

Η σορός του αναγνωρίστηκε πριν λίγες ημέρες. Τον αναγνώρισε ο αδερφός του, από τα τατουάζ του. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πνίγηκε κι ότι δεν βρέθηκε σημάδι βίας πάνω του. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αργεντινής, Χερμάν Γκαραβάνο, δήλωσε πριν από 2 ημέρες ότι  «όποιος κι αν είναι ο υπεύθυνος, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις πράξεις του, είτε πρόκειται για έναν χωροφύλακα, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο».

Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες δεν σταματούν εδώ. Ακόμα μια πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνεται για αύριο, Δευτέρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top