Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν μεγάλο μέρος του πλανήτη

Αμμοθύελλα στην Κίνα, πλημμύρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καύσωνας και πυρκαγιές σαρώνουν ευρωπαϊκές περιοχές

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν αρκετές περιοχές του πλανήτη. Αμμοθύελλα στην Κίνα, πλημμύρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καύσωνας και πυρκαγιές σαρώνουν ευρωπαϊκές περιοχές.

Οι θερμοκρασίες στην Κορσική εκτοξεύθηκαν στα ύψη. 42 βαθμούς κελσίου έδειξε το θερμόμετρο και οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν καιρική προειδοποίηση. Έως και την Παρασκευή αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ ο πορτοκαλί συναγερμός, ο δεύτερος υψηλότερος. Η κυβέρνηση εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο πυρκαγιών. Την περασμένη εβδομάδα οι πυρκαγιές σάρωσαν μεγάλα τμήματα του μεσογειακού νησιού.

Τεράστια δασική έκταση κοντά στην κροατική πόλη Ιμότσκι, παραδόθηκε στις φλόγες. Οι πυροσβέστες ζήτησαν βοήθεια από τις εναέριες δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης. Από την αρχή του καλοκαιριού οι φωτιές κατέκαψαν την ακτή της Αδριατικής καταστρέφοντας σπίτια και αγροικίες. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα επιδεινώνει την κατάσταση.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν δεκάδες πεζοπόροι στο Εθνικό Πάρκο της Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταφέρουν να διασχίσουν ένα πλημμυρισμένο ποτάμι. Πολλοί κουβαλούσαν στις πλάτες τους μικρά παιδιά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι ισχυρές  βροχοπτώσεις προκάλεσαν τις πλημμύρες στις μεσοατλαντικές πολιτείες και στα κεντρικά Απαλλάχια. Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν έκκληση για βοήθεια. Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια κήρυξε έξι κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  ενώ κινητοποιήθηκε και η εθνοφρουρά.

Κεραυνός χτύπησε έναν εργαζόμενο στο διεθνές αεροδρόμιο της νοτιοδυτικής Φλόριντα κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Ο νεαρός Όστον Νταν έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα. Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου κατέγραψαν το γεγονός.

Ένα τεράστιο σύννεφο αμμοθύελλας σάρωσε τη Μογγολία. Οι αρχές εξέδωσαν πορτοκαλί συναγερμό καθώς η ορατότητα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και πολύ κακή η ποιότητα του αέρα. Ολόκληρες περιοχές καλύφθηκαν από σκόνη και άμμο. Τα περιστατικά αμμοθύελλας έχουν αυξηθεί στη βορειοδυτική Κίνα λόγω της επιδείνωσης των τοπικών βοσκοτόπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top