Πως θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε o εκπρόσωπος της Τερέζας Μέι στους δημοσιογράφους συμπληρώνοντας:

«Άλλα στοιχεία για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit πρέπει να εισαχθούν εν ευθέτω χρόνω, θα ήταν λάθος να εικάζουμε για το πώς μπορεί να είναι αυτά ή να αφήνουμε να εννοηθεί ότι η ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί ως έχει».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είχε τονίσει πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά το Brexit.

Οι δηλώσεις  που έκαναν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Μέι είναι αντικρουόμενα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος δήλωσε  ότι η κυβερνητική θέση για το Brexit παραμένει αυτή που παρουσίασε η πρωθυπουργός τον Ιανουάριο.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμοστική περίοδο μετά το Brexit είναι θέμα διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε, αλλά η Βρετανία δεν επιδιώκει μια λύση ‘εκ των ενόντων’. Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Χάμοντ ήλπιζε να υπάρξει μια ‘εκ των ενόντων’ μεταβατική συμφωνία.

 

Tags: