Mε οικονομικά μέτρα απειλεί τη Βενεζουέλα ο Τραμπ-«Ο Μαδούρο ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας»

«Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αμέτοχες»

Mε οικονομικά μέτρα απειλεί τη Βενεζουέλα ο Τραμπ

Αποφασισμένος να στηρίξει τον λαό της Βενεζουέλας και να λάβει μέτρα κατά του Νικολά Μαδούρο είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά το ανεπίσημο δημοψήφισμα (με το οποίο 7,2 εκατομμύρια πολίτες ζητούν να φύγει η αριστερή κυβέρνηση του Μαδούρο), αλλά και τα αιματηρά επεισόδια (όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε:

«Χθες, ο λαός της Βενεζουέλας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ελευθερία και το κράτος δικαίου. Και όμως οι δυνατές και γενναίες πράξεις του συνεχίζουν να παραβλέπονται από έναν κακό ηγέτη που ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας» και πρόσθεσε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν αμέτοχες ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει. Εάν το καθεστώς Μαδούρο επιβάλλει την Συντακτική Συνέλευσή του στις 30 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δυναμική και άμεση οικονομική δράση».


ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του στην συμβολική ψηφοφορία κατά του Μαδούρο, η οποία οργανώθηκε από την αντιπολίτευση:

«Συγχαίρουμε τους πολίτες της Βενεζουέλας για τη σημαντική συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Καταδικάζουμε όλα τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι τραμπούκοι στην υπηρεσία της κυβέρνησης εναντίον αθώων ψηφοφόρων», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καλώντας να προκηρυχθούν άμεσα «ελεύθερες εκλογές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top