Απελευθερώθηκε η Μοσούλη! Πανηγυρίζει ο Ιρακινός στρατός

Κυματίζει και πάλι στην πόλη η σημαία του Ιράκ

Την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους Τζιχαντιστές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι μετά από σκληρές μάχες που σημειώθηκαν γύρω από τον ποταμό Τίγρη.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιρακινού πρωθυπουργού.

Όπως μετέδωσε και το star.gr το μεσημέρι της Κυριακής μια ειδική μονάδα στρατιωτικών δυνάμεων που είχε εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και μαχόταν εναντίον των Τζιχαντιστών στη Μοσούλη, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη και εξανάγκασε τους αντιπάλους σε υποχώρηση.

«Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης», μετέδωσε το Iraqiya News.

Μάλιστα σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, Τζιχαντιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη έπεφταν στον ποταμό Τίγρη για να γλιτώσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τη Μοσούλη πριν από τρία χρόνια, όμως τον τελευταίο καιρό μετρά πολλές εδαφικές απώλειες.

Διατηρούν ακόμα τον έλεγχο αρκετών πόλεων στο Ιράκ και τη Συρία, όμως δέχονται ισχυρές πιέσεις, ειδικά στη Ράκα, από όπου οργάνωναν τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top