ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Πολεμική άσκηση με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Αιφνιδιαστική NAVTEX της Άγκυρας που δέσμευε για 2 ώρες τα οικόπεδα 5 και 6

Οι Τούρκοι προχωρήσαν το Σάββατο σε νέα πρόκληση, καθώς έκαναν πολεμική άσκηση με πραγματικά πυρά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δυναμιτίζοντας έτσι το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η στρατιωτική άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από τις 2 ως και τις 6, στα οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η ΝΑVΤΕΧ εκδόθηκε αιφνιδιαστικά αργά χθες το βράδυ από την Άγκυρα και δέσμευε  για τέσσερις ώρες παράνομα τα δυο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Στο οικόπεδο 6 μάλιστα, ετοιμάζεται να αρχίσει εξορύξεις η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕNI-Total γεγονός που έχει κάνει ήδη έξαλλο τον σουλτάνο Ερντογαν.

Η άσκηση των Τούρκων έγινε σε απόσταση αναπνοής από το ερευνητικό  σκάφος Ramform Hyperion που ψάχνει για υδρογονάνθρακες εντός της  ΑΟΖ. Στην άσκησή συμμετείχαν πολεμικά σκάφη του Τουρκικού ναυτικού. Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι έγινε με πραγματικά πυρά.

Σε διπλωματικό επίπεδο η Τουρκία δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα. Χθες το βράδυ το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του δήλωσε ότι θέλει σύνοδο για το Κυπριακό αλλά...χωρίς όρους στο τραπέζι των συνομιλίων. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζι, (άνθρωπος του Ερντογάν) ενώ μέχρι τη Διάσκεψη της Γενεύης προσπαθούσε να βρει μία λύση, τώρα μπλοκάρει κάθε μεσολάβηση και πρωτοβουλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top