Μόνο στο star.gr: #ΝΟΤAFRAID - Η ζωή προχωράει κανονικά γιατί "εδώ είναι Λονδίνο"!

Οι Έλληνες του Λονδίνου μιλούν για "την επόμενη μέρα"-Πρώτη ανάρτηση: 23-03-2017 20:22

Μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανήμερα της "επετείου" των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, η ζωή, όπως όλα δείχνουν, συνεχίζεται, με τη σκέψη και την καρδιά όλων να βρίσκονται στα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους. "Ο φόβος δεν θα κυριαρχήσει" λένε και το πιστεύουν. 

To star.gr επικοινώνησε με Έλληνες που μένουν στο Λονδίνο, ώστε να καταγράψει με όσο περισσότερη ακρίβεια γίνεται την κατάσταση και τον παλμό εκεί, μια μέρα μετά την επίθεση που αιματοκύλησε την πόλη.

H μοιραία γέφυρα, την επόμενη μέρα

Οι «Έλληνες στο Λονδίνο», που αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινότητας, χαρακτήρισαν την επόμενη μέρα ως «business as usual». Τίποτα δεν άλλαξε για εκείνους και για την καθημερινότητά τους. Τόνισαν, μάλιστα, ότι δεν φοβούνται κι ότι προχωρούν κοιτώντας μπροστά. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, το hashtag #WeAreNotAfraid, ακόμα και στην καθομιλουμένη, για να υπογραμμίσουν ότι «συνεχίζουμε την ζωή μας κανονικά».

 

 

Τα λεγόμενα αυτά επιβεβαιώνει ένας νεαρός Έλληνας που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, ο Όθωνας, 27 ετών. «Δεν υπάρχει καμία ακραία αντιμετώπιση για την επόμενη μέρα. Όλα λειτουργούν κανονικά και η ζωή προχωράει».

 

 

Στο ίδιο πνεύμα και πίσω σε κανονικούς ρυθμούς φαίνεται να βρίσκεται και η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που δήλωσε, σε διάγγελμά της, χθες, Τετάρτη, ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια να καταπατηθούν οι αξίες μας με βία είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι συσκέψεις του κοινοβουλίου θα γίνουν κανονικά. Οι Λονδρέζοι θα προχωρήσουν κανονικά και θα περπατούν στους δρόμους και θα ζουν τη ζωή τους, χωρίς ποτέ να ενδίδουν στην τρομοκρατία και χωρίς να αφήνουν τις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίσουν».

Η αστυνομική δύναμη, όπως λέει ο Όθωνας, έχει αυξηθεί στους λονδρέζικους δρόμους, κεντρικούς και μη, όπως και στο μετρό. «Τίποτα τρελό, όμως, ή υπερβολικό». Οι Άγγλοι δεν φαίνεται να φοβούνται. «Γενικά, επειδή έχουν κάμερες παντού, το αίσθημα ασφάλειας είναι συγκριτικά μεγαλύτερο».

Πράγματι, είναι απορίας άξιο πώς σε μια πόλη- Big Brother κατάφερε να γίνει επίθεση τέτοιου μεγέθους. Τρανή απόδειξη του πού μπορεί να φτάσει το μίσος, όταν έχει κέφια… 

Αυτό που μαθαίνουμε από τους «Έλληνες στο Λονδίνο» είναι ότι στις 18:00, τοπική ώρα, (20:00 ώρα Ελλάδας) μαζεύτηκε κόσμος στην πλατεία Trafalgar για να κάνουν δέηση με αναμμένα κεριά για τις ψυχές που έφυγαν. Στις στιγμές αυτές είναι που άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι γίνονται ένα, ενώνουν τις φωνές και τις ψυχές τους και θέτουν έναν κοινό στόχο.

«Οι Λονδρέζοι στέκονται ενωμένοι μπροστά στην τρομοκρατία και υπέρ της δημοκρατίας. Καλύτερες μέρες έρχονται. Αυτό είναι το Λονδίνο» γράφουν νέοι και νέες στο twitter. Κι αυτό είναι μια καλή σκέψη για να πορευτεί κανείς.

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top