Μάλλον μας κάνουν πλάκα! Οι τουρκικές αρχές έδιωξαν από τα εδάφη της χώρας τους ολλανδικές…αγελάδες, εξαιτίας της κρίσης στη σχέση Τουρκίας κι Ολλανδίας.

Πίσω από την ιδιαίτερη, αυτή, απέλαση, βρίσκεται ο Σύνδεσμος Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος της Τουρκίας. Ο σύνδεσμος έστειλε πίσω στην Ολλανδία 40 βραβευμένες αγελάδες Holstein, για να μην έχει πια καμία σχέση με οτιδήποτε ολλανδικό!

Η όλο και αυξανόμενη διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δυο χώρες, που ξεκίνησε όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε Τούρκους πολιτικούς να μιλήσουν στα εδάφη της ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! 

"Οι ολλανδικές αγελάδες Holstein είναι πολύ κοινές στη χώρα μας, αλλά αυτή η διαμάχη άρχισε να μας προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Στο μέλλον, δεν θέλουμε ζώα από την Ολλανδία", είπε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος, Μπούλεντ Τουνκ, στο AFP. «Η πρώτη ‘φουρνιά’ αγελάδων έχει φορτωθεί ήδη και θα απελαθεί» πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις, όπως η Ρουμανία και η Βραζιλία. Η Τουρκία είναι τεράστια αγορά και πολλοί πεθαίνουν να τους εντάξουμε σε αυτή».

Η συμβολική απέλαση των 40 αγελάδων, φυσικά, πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων, ενώ στο Twitter γίνεται... πάρτυ!

 

 

 

Tags: