Υπέρ της Λεπέν ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν

Ο Ντέιβιντ Ντουκ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στη Γαλλίδα πολιτικό

Υπέρ της Λεπέν ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν

Ο Ντέιβιντ Ντουκ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν (KKK), εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στην υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν. Παράλληλα, επαίνεσε τον πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η ΚΚΚ ιδρύθηκε πριν από περίπου 150 χρόνια, υποστηρίζει ότι η λευκή φυλή είναι «ανώτερη» και δολοφόνησε, στο παρελθόν, πάρα πολλά μέλη μειονοτικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ.

«Ο πατέρας της είναι ένας σπουδαίος άνδρας, ένας αληθινός πατριώτης. Μεγάλωσε μια γυναίκα ευφυή και ισχυρή πού γνωρίζει πώς κάνει κανείς πολιτική τον 21ο αιώνα» έγραψε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντουκ, 66 ετών.

O πρώην επικεφαλής της ΚΚΚ είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές των ΗΠΑ για διάφορα πολιτικα αξιώματα, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, απέτυχε, όμως, να αναδειχθεί και να τα αποκτήσει. Επί 3 χρόνια, μόνο, ήταν μέλος της πολιτειακής Βουλής της Λουιζιάνας.

Όταν ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν υποψήφιος, ο Ντουκ τον είχε υποστηρίξει και κάλεσε όλους τους Αμερικάνους να τον ψηφίσουν. O Τραμπ είχε αποστασιοποιηθεί τότε από την υποστήριξή του, αν και καθυστερημένα, παριστάνοντας, αρχικά, ότι δεν τον ήξερε καν, ενώ, τελικά, η ομάδα του αποποιήθηκε κάθε σύνδεσης μαζί του και με την ΚΚΚ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top