Στον ανακριτή οι συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη της σπείρας του ΟΣΕ – Προκάλεσαν ζημιά 7 εκατομμυρίων

Οι «κωδικοί» που χρησιμοποιούσαν – Αρνούνται τις κατηγορίες

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι 19 συλληφθέντες, που κατηγορούνται ως μέλη μεγάλης σπείρας η οποία προκάλεσε ζημία 7 εκατομμυρίων στον ΟΣΕ.

"Πρώτα έστηναν τους πλειστηριασμούς και μετά έκλεβαν στο ζύγι": Αυτό περιγράφουν τα βαρύτατα κατηγορητήρια για τα μέλη της σπείρας που φέρεται να θησαύριζε πουλώντας ανακυκλώσιμο υλικό του ΟΣΕ, όπως παλιά σίδερα και μέταλλα.

Οι οικογένειες και οι φίλοι των κατηγορουμένων που από το πρωί βρίσκονταν στα δικαστήρια υποστηρίζουν πως τα πάντα γίνονταν νόμιμα στις επιχειρήσεις.

Ένας από αυτούς μάλιστα έλεγε σχεδόν κλαίγοντας πως υπάρχουν πίσω τους οικογένειες με 6 και 7 παιδιά:

 

«Είμαστε αθώοι, οι επιχειρήσεις μας λειτουργούσαν νόμιμα. Δεν εκβιάσαμε για να κερδίσουμε τους πλειστηριασμούς,  ούτε δωροκήσαμε υπάλληλους του ΟΣΕ για να πάρουμε περισσότερο υλικό» είπε ο κατηγορούμενος ως επικεφαλής.

Η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2015. Οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ.

«Είμαστε χρόνια σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να εμπλακούμε ποτέ σε παράνομες πράξεις. Δεν πήραμε ποτέ χρήματα. Τα τηλεφωνήματα γίνονταν για να μας ζητήσουν διευκρινήσεις για το υλικό που θα αγόραζαν επειδή δεν καταλάβαιναν τη διαδικασία», δηλώνουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Στη δικογραφία υπάρχουν πολλές συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων καθώς και οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται μεταξύ τους.

 

  • Με τη λέξη παιχνίδι εννοούσαν συμφωνία με υπάλληλο για φορτία υλικού άνευ ζύγισης.
  • Πέντε γεμιστήρες με λουκάνικο σήμαινε μίζα 5.000 ευρώ.
  • Μαύρο - άσπρο ήταν το φορτίο χωρίς ζύγιση και παραστατικά.
  • Σαλάμι και φυστίκια ήταν τα μετρητά.
  • Μοιράδιο το μερίδιο που θα έπαιρνε ο κάθε υπάλληλος
  • Ενώ τους υπαλλήλους που χρηματίζονταν τους αποκαλούσαν Πιράνχας.

 

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα χρήματα οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα χρήματα σε τράπεζες της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Μάλιστα στο σπίτι ενός από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ, βρέθηκε μια ταινία από τράπεζα της Βουλγαρίας για μετρητά καθώς επίσης και 10.000 ευρώ σε μετρητά.

 

Δείτε περισσότερα στο video.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top