Ελάτε να γνωρίσουμε την ανανεωμένη ŠKODA OCTAVIA

Με κορυφαία τεχνολογία και τιμή του μοντέλου ξεκινά από 16.900 ευρώ

Ελάτε να γνωρίσουμε την ανανεωμένη ŠKODA OCTAVIA

Η ομάδα σχεδίασης της ŠKODA θέλησε να κάνει τις γραμμές της OCTAVIA ακόμα πιο αεροδυναμικές. Το νέο εμπρός τμήμα περιλαμβάνει φαρδύτερη μάσκα και νέους προβολείς με σχεδίαση επηρεασμένη από τα κρύσταλλα Βοημίας την προσθήκη προβολέων με κρυστάλλινη σχεδίαση. Οι φαρδύτεροι αεραγωγοί με κυψελωτή δομή στο νέο προφυλακτήρα δημιουργούν μία δυναμική εμφάνιση – πρόσθετο στοιχείο που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα.

 Προαιρετικά, διατίθενται προσαρμοζόμενοι εμπρός προβολείς (AFS) με τεχνολογία full-LED. Η αναβαθμισμένη ŠKODA OCTAVIA είναι μεγαλύτερη σε μήκος κατά μερικά χιλιοστά, ενώ το πλάτος του πίσω μετατροχίου έχει αυξηθεί κατά 20 ή 30 mm (ανάλογα με τον κινητήρα και τον πίσω άξονα). Το εσωτερικό διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα και λειτουργικότητα, ενώ η εργονομία οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και των χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού (A/C) έχει βελτιωθεί. Διακριτικές μονάδες φώτων στις πόρτες προσφέρουν εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος που μπορεί να ρυθμιστεί σε μία από δέκα διαφορετικές αποχρώσεις.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες TSI, τρεις diesel TDI και έναν CNG, οι οποίοι συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 110 PS έως 184 PS. Ο 1.4-l G-TEC με 110 PS είναι ένας πολύ οικονομικός κινητήρας σχεδιασμένος για χρήση με φυσικό αέριο. Εκτός από τα μηχανικά κιβώτια, διατίθενται κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG έξι ή επτά σχέσεων για όλους σχεδόν τους κινητήρες. Η ŠKODA προσφέρει τετρακίνηση για το 2.0 TDI.

Το προαιρετικό σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC) αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο, ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το χαρακτήρα της ανάρτησης επιλέγοντας το προφίλ Comfort, Normal ή Sport. Όλα τα μηχανικά σύνολα πληρούν τα πρότυπα Euro 6. Οι κινητήρες TSI χρησιμοποιούν υπερσυμπιεστή και άμεσο ψεκασμό βενζίνης. Ο μικρότερος σε χωρητικότητα κινητήρας της γκάμας αποδίδει 116 PS, είναι τρικύλινδρος 1.0-l TSI και διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο DSG.

Οι νέες λειτουργίες προστίθενται στη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού που ήδη προσφερόταν πριν την αναβάθμιση των μοντέλων ŠKODA OCTAVIA και OCTAVIA COMBI. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control (ACC) - βασισμένο σε ραντάρ - που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και την ιδανική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, Lane Assist, που προειδοποιεί τον οδηγό εάν το αυτοκίνητο ακούσια παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, λειτουργία ανίχνευσης κόπωσης οδηγού Driver Alert, και προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών Crew Protect Assist, που θέτει σε εφαρμογή μέτρα προστασίας σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Επιπλέον, διατίθενται Auto Light Assist, βασισμένο σε κάμερα, Travel Assist με Traffic Sign Recognition (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης), Park Assist και κάμερα οπισθοπορείας.

Τα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας που προσφέρονται με τα νέα μοντέλα ŠKODA OCTAVIA και OCTAVIA COMBI ανήκουν στην αναβαθμισμένη γενιά και διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες. Χάρη στο ŠKODA Connect με τις νέες διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να είναι ‘πάντα online’.

Η νέα Octavia διατίθεται στην Ελλάδα, με πέντε επίπεδα  εξοπλισμού: Active , Ambition  Style, Scout & RS. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από 16.900€.  Η απόκτηση της νέας ŠKODA OCTAVIA μπορεί να γίνει και μέσω των νέων προγραμμάτων Skoda Clever Plan, που προσφέρουν:

•              4 χρόνια εγγύηση

•              4 χρόνια ασφάλεια

•              4 χρόνια service

•              4 χρόνια οδική βοήθεια

Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από 16.900 ευρώ.. 

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top