Κι όμως! Τα ποντίκια... τραγουδάνε!

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα στις ικανότητες των θηλαστικών

Κι όμως! Τα ποντίκια... τραγουδάνε!

​Κι όμως τα ποντίκια τραγουδάνε και και μάλιστα συγχρονισμένα! Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται πως η ικανότητα εκμάθησης φωνητικών ήχων και τραγουδιών δεν είναι ιδιότητα μόνο των ανθρώπων και των πουλιών, αλλά μπορούν να τραγουδήσουν ακόμα και τα ποντίκια!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Τμήματος Νευροβιολογίας του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ του πανεπιστημίου Ντιουκ, τα ποντίκια έχουν παρόμοιους εγκεφαλικούς μηχανισμούς με αυτούς που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και τα πουλιά για τη φωνητική εκμάθηση και τα τραγούδια.

Οι επικεφαλής της έρευνας, Έριχ Τζάρβις και Γκουστάβο Αριάγκα, επισημαίνουν πως όλα σχεδόν τα ζώα βγάζουν κάποιου είδους ήχους, όμως ελάχιστα είδη μπορούν να τροποποιήσουν τη συχνότητα και τον τόνο των ήχων τους, έτσι ώστε να τραγουδήσουν.
Τώρα ανάμεσα στα θηλαστικά που μπορούν να τραγουδήσουν είναι οι άνθρωποι (όχι οι πίθηκοι) τα δελφίνια, οι φάλαινες, οι θαλάσσιοι λέοντες, οι ελέφαντες και οι νυχτερίδες, πλέον και οι ποντικοί!
Ο Έριχ Τζάρβις, τόνισε ότι η νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει παγιωμένες πεποιθήσεις πολλών δεκαετιών για τα ποντίκια, ωστόσο εκτιμά ότι όσον αφορά στις ικανότητές τους για «τραγούδια», βρίσκονται κάπου ανάμεσα στις κότες και στα ωδικά πουλιά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top