O Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το απόλυτο γλυκό!

Η συνταγή για αχλαδόπιτα που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Αν είστε γλυκατζήδες και θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο γλυκό, δείτε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star. 

Αυτό είναι το γλυκό που ταιριάζει «γάντι» με τον καφέ σας- Δείτε τη συνταγή

O σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε αχλαδόπιτα.

Έχεις μήλα; Φτιάξε αυτή τη θεϊκή συνταγή

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για τη βάση 

· 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, συν έξτρα
· 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 2 κ.γ. αλάτι
· 60γρ. βούτυρο
· 2 κ.σ. ηλιέλαιο
· 50γρ. νερό κρύο
Υλικά για την επικάλυψη
· 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 50γρ. καστανή ζάχαρη
· 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
· 1/2 κ.γ. αλάτι
· 60γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
· 6 μεσαία αχλάδια
· 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1 κ.γ. κανέλα
· 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
· 1 κ.γ. αλάτι
· 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
· 1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση για τη βάση

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
· Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, για να αναμειχθούν μαζί.
· Προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αμμώδες, εύθρυπτο μείγμα.
· Προσθέτουμε νερό 1κ.σ κάθε φορά μέχρι η ζύμη να συσσωματωθεί και να σχηματίσει μια μπάλα.
· Βγάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε ελάχιστα και τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη.
· Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
· Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε την παγωμένη ζύμη με πλάστη σε ένα δίσκο, 24εκ. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 24εκ με λαδόκολλα.
· Σκεπάζουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βάρος ξερά φασόλια.
· Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
· Αφαιρούμε το βάρος και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
· Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
· Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
· Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη ζύμη.
· Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για τη γέμιση και τη σύνθεση
· Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αχλάδια σε κυβάκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση.
· Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη ομοιόμορφα πάνω από την πίτα.
· Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
· Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
· Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.
· Περιχύνουμε την πίτα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
· Σερβίρουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top