Έχεις μήλα; Φτιάξε αυτή τη θεϊκή συνταγή

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για το πιο λαχταριστό γλυκό

Αν επιθυμήσατε κάτι γλυκό και ελαφρύ, ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την ωραιότερη ιδέα. 

Νηστεύετε; Φτιάξτε το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό!

Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star, έφτιαξε στρούντελ μήλου με σάλτσα σοκολάτας και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

 

Δες την πιο νόστιμη συνταγή για δίπλες

Για το στρούντελ

● 6 Φύλλα κρούστας
● 5 Μέτρια κόκκινα μήλα
● 150 γρ. Βούτυρο
● 80 γρ. Ζάχαρη καστανή
● 2 κ.σ. Σταφίδες
● 1 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
Για τη σάλτσα σοκολάτας
● 60 γρ. Κακάο σε σκόνη
● 2 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 120 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
● 2 κ.γ. Μέλι
● 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 2 κ.γ. Ζάχαρη άχνη
● 1/4 κ.γ. Αλάτι.

Εκτέλεση της Συνταγής

● Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
● Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ξύσμα από το πορτοκάλι, ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους με μια μαρίζ και αφήνουμε το μπολ για λίγο στην άκρη.
● Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
● Τοποθετούμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας ανοιχτό, με τη μία του μεγάλη πλευρά μπροστά μας και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με λίγο λιωμένο βούτυρο, ώστε να την καλύψουμε.
● Τοποθετούμε από πάνω επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία ένα - ένα τα υπόλοιπα φύλλα.
● Απλώνουμε στη μέση των φύλλων, κατά μήκος τα μήλα που έχουμε αφήσει στο μπολ και αφήνουμε 2 εκ. κενό στις μικρές πλευρές.
● Πιέζουμε με τα χέρια μας τη γέμιση, ώστε να δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα, γυρνάμε τις δύο μικρές άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα, πιάνουμε τη μεγάλη πλευρά που έχουμε μπροστά μας και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
● Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο εξωτερικά τα φύλλα, χαράζουμε το επάνω μέρος σε 3 – 4 σημεία, μέχρι τη γέμιση, μεταφέρουμε το στρούντελ σε ένα ταψί 30x40 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Βγάζουμε από το ψυγείο το στρούντελ, πασπαλίζουμε την εξωτερική του επιφάνεια με νερό και το ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 40 λεπτά.
● Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη σάλτσα σοκολάτας
● Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, κρατάμε 2 κ.σ. από το γάλα στην άκρη, προσθέτουμε το υπόλοιπο και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός για λίγο.
● Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια πάστα χωρίς σβόλους.
● Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
● Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά.
● Πασπαλίζουμε το στρούντελ με την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη από πάνω και τη σάλτσα σοκολάτας.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top