Εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας

Αυτή τη σοκολατόπιτα θα θες να την τρως ξανά και ξανά

Ένα σούπερ γλυκό έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star που έκανε πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Star σήμερα στις 8:45.

Πεντανόστιμο Cheesecake με καρύδια και μαρμελάδα Σύκο

Ο σεφ έδωσε μία συνταγή για σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας την οποία μπορούν να φτιάξουν και όσοι είναι αρχάριοι στην κουζίνα.

Yλικά της Συνταγής 

Για το κέικ

● 200 γρ. Βούτυρο
● 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 4 Αυγά μέτρια
● 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 150 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
● 80 γρ. Κακάο σε σκόνη
● 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 2 κ.σ. Κακάο για το ταψί
● 2 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το ταψί

Για το σιρόπι

● 600 γρ. Νερό
● 500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 100 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
Για τη γκανάζ σοκολάτας
● 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο

Για το σιρόπι

● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

● Σβήνουμε τη φωτιά, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Για το κέικ

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt.
● Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
● Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
● Αφαιρούμε από το μίξερ τον κάδο, προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
● Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, όπως προηγουμένως με τη μαρίζ, μέχρι το μείγμα μας να έχει λεία υφή.
● Σε ένα ταψί 25x30 εκ. , αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το κακάο και το τινάζουμε, για να φύγει η περιττή ποσότητα.
● Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να έχει επίπεδη επιφάνεια.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35-40 λεπτά.
● Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε ομοιόμορφα το κρύο σιρόπι, ώστε να εισχωρήσει στο εσωτερικό του.
● Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι, για 15 λεπτά.

Λαχταριστό Brownie με σπιτικό παγωτό βανίλια και κροκάν αμυγδάλου

Για το σερβίρισμα

● Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
● Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με μαρίζ, μέχρι να λιώσει.
● Περιχύνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της σοκολατόπιτας, ώστε να την καλύψουμε και αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δείτε το breakfast@star.gr
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top