Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα

Μία συνταγή διά χειρός Παύλου Χάππιλου

Πάστα Φλώρα με σπιτική μαρμελάδα μας ετοιμάζει σήμερα ο Παύλος Χάππιλος κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό που «λιώνει» στο στόμα. Δείτε βήμα - βήμα πώς θα το ετοιμάσετε!

Απολαυστικές συνταγές με μαρμελάδα φράουλα!

Για την μαρμελάδα

  • 150γρ εποχιακά φρούτα σε κομματάκια
  • 150γρ ζάχαρη
  • Λιγο χυμό λεμόνι
  • Ένα φύλο αρμπαρόριζα

Για την βάση

  • 175γρ αλεύρι γοχ
  • 75γρ βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κς παγωμένο νερό
  • Προαιρετικά για την γέμιση 200γρ αλεσμένο αμύγδαλο ή φρυγανιά

Μιλφέιγ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, αυτό αφήνει τα φρούτα να αφυδατωθούν σταδιακά και κρατάνε καλύτερα το σχήμα τους. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και όταν βάζεις ένα κουτάλι μέσα στην μαρμελάδα να καλύπτει το πίσω μέρος το μίγμα, θα πάρει 45-60 λεπτά.
  • Για την βάση τρίβουμε με τα δάκτυλά τον βούτυρο μέσα στο αλεύρι και το αλάτι μέχρι να έχουμε υφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να έχουνε μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουνε με μεμβράνη κι βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και τον φούρνο να προθερμαθεί στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Όταν ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγουμε σε ένα καλά αλευρωμένο πάγκο και βάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή φόρμα για τάρτα. Εάν θελουμε περισσότερο σώμα στην γέμιση μας προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο ή την φρυγανιά στην ζεστή μαρμελάδα και βάζουμε το μίγμα μέσα στην τάρτα. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 και ψήνουμε για αλλά 25-30 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top