Φτιάξε μόνος σου πεντανόστιμο κιουνεφέ

Συνταγή για το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκό

Ένα λαχταριστό κιουνεφέ έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Φτιάξε μόνος σου υπέροχο κιουνεφέ

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε το παραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Τρίγωνα Πανοράματος: Το αυθεντικό και σιροπιαστό γλυκό της Θεσσαλονίκης

Υλικά

· 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
· 150 γρ. βούτυρο
· 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
· 100 γρ. κρέμα τυρί
· 200 γρ. μυζήθρα
· 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Υλικά για το σιρόπι
· 300 γρ. ζάχαρη
· 250 γρ. νερό
· 1 ξυλάκι κανέλας
· ½ λεμόνι χυμό και ξύσμα

Φτιάξτε το πιο νόστιμο σάμαλι!

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
· Ξεμπλέκουμε τα φύλλα από το κανταΐφι προσεκτικά περνώντας τα δάχτυλά μας ανάμεσα από τις ίνες.
· Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
· Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λίγο από το λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού (28 εκατοστά).
· Στρώνουμε στη βάση του ταψιού τη μισή ποσότητα από τα φύλλα κανταΐφι και πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας από πάνω ώστε να γίνει μια επίπεδη στρώση.
· Ραντίζουμε ομοιόμορφα, τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο επάνω στη στρώση από το κανταΐφι.
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη μοτσαρέλα, τη μυζήθρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, το κρέμα τυρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Μεταφέρουμε το μείγμα από τα τυριά, επάνω από το στρωμένο κανταΐφι και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
· Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο φύλλο από κανταΐφι και δημιουργούμε μια στρώση ίδια με προηγουμένως.
· Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας από πάνω ώστε να γίνει επίπεδη και τη ραντίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 45’ με 50’.
Εκτέλεση για το σιρόπι
· Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
· Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα το καυτό γλυκό, με το ζεστό σιρόπι.
· Ψιλοκόβουμε τα φιστικιά Αιγίνης, πασπαλίζουμε το γλυκό μας από πάνω και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top