Γεμιστό κέικ σοκολάτας με κρέμα τυρί

Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη συνταγή την οποία μπορούμε να ετοιμάσουμε την ημέρα των Χριστουγέννων και όχι μόνο, για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star.

Συνταγή για σοκολατένια πουτίγκα!

Ο σεφ έφτιαξε γεμιστό κέικ σοκολάτας με κρέμα τυρί. Ας δούμε τι υλικά χρησιμοποίησε και την διαδικασία που ακολούθησε.

Υλικά για το κέικ

  • 300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
  • 40 γρ. κόρν φλάουερ
  • 2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 370 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 370 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για τη γέμιση και το frosting

  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. κρέμα τυρί Philadelphia
  • 120 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 350 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

Τριμμένη κουβερτούρα 65%

Εκτέλεση για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, στη βάση στρογγυλής αποσπώμενης βάσης για κέικ (26 εκατοστά) και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τα πλαϊνά.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ σε ζεστό μπεν μαρί ή σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4’ με 5’.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά καθώς ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1’.
  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ, το αλεύρι μαζί με το κόρν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
  • Αφήνουμε για 60’ να κρυώσει.

Φτιάξε τις συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά της βασίλισσας Ελισάβετ

Εκτέλεση για τη γέμιση και το frosting

  • Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη λευκή σοκολάτα σε κατσαρόλα ή σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη μέσα στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1’.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το σερβίρισμα

  • Αφού αφήσουμε να κρυώσει για λίγο το κέικ, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε οριζόντια στη μέση, τοποθετούμε το επάνω μισό, σε κυκλικό δίσκο σερβιρίσματος με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
  • Αλείφουμε την επάνω πλευρά με το 1/3 από τη γέμιση, τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω.
  • Το αλείφουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και περιμετρικά αν θέλουμε.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα από πάνω και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top