Ο «Προμηθέας» ΑΠΟΨΕ στις 22:00 στο STAR!

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας

Ο «Προμηθέας» ΑΠΟΨΕ στις 22:00 στο STAR!

​Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2012 θα προβληθεί σήμερα στο STAR στις 22:00!

Μια ομάδα εξερευνητών κάνει μια αποστολή για να γνωρίσει αυτό, που οι επιστήμονες θεωρούν «δημιουργό» τους.

Όμως τα μέλη του πληρώματος του διαστημόπλοιου «Προμηθέας» μαζί με την πολυεθνική, που χρηματοδοτεί την πολυέξοδη αποστολή, ο καθένας για τους λόγους του, στην πραγματικότητα προκαλούν τους θεούς. Και ακριβώς όπως συμβαίνει στην αρχαιοελληνική μυθολογική μορφή, από την οποία παίρνει το όνομά του το διαστημόπλοιο, το να προκαλεί κανείς τους θεούς μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ, πολύ κακή ιδέα. Η ομάδα ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη.

Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα, κατά τον οποίο θα τεστάρουν τα φυσικά και πνευματικά τους όρια, για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής…

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερα Οπτικά Εφέ».

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο σκηνοθέτης των ταινιών “Alien” και “Blade Runner”, επιστρέφει στο είδος, που ο ίδιος καθιέρωσε. Αν και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης δεν ασχολήθηκε με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για τριάντα ολόκληρα χρόνια, δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για αυτές. Έχοντας όμως γυρίσει δύο από τις πιο κλασικές ταινίες sci-fi, χρειαζόταν μια πραγματικά μεγάλη ιδέα, που θα σηματοδοτούσε την επιστροφή του στο είδος «Τις τελευταίες δεκαετίες, είχαμε πληθώρα ταινιών δράσης, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας», λέει ο Σκοτ «άρα η πιο σημαντική ερώτηση είναι, πόσο πρωτότυπος θα είσαι;

Ο λόγος, για τον οποίο δεν έκανα άλλη ταινία του είδους, εκτός από το γεγονός ότι ήμουν πολύ απασχολημένος κάνοντας άλλες ταινίες κι εξερευνώντας άλλα genres, είναι γιατί ειλικρινά δεν είχα συναντήσει κάτι, που να αξίζει πραγματικά: κάτι αληθινό, πρωτότυπο και δυνατό. Το «Prometheus» όμως διαθέτει και τα τρία αυτά στοιχεία».

Είναι γνωστή στους κινηματογραφόφιλους η επιμονή του Σκοτ σ’ αυτό που ο ίδιος ονομάζει “the real thing”, καθώς αγαπάει τα γυρίσματα σε αληθινά σκηνικά.

Η αλήθεια είναι ότι, επειδή οι σημερινές μεγάλες ταινίες δράσης στηρίζονται απόλυτα στα ψηφιακά εφέ, ο «Προμηθέας» αποτελεί σπάνιο είδος, αφού παρουσιάζει έναν τεράστιο κόσμο επιστημονικής φαντασίας, όπου η συντριπτική πλειονότητα των σετ, των props και των επικίνδυνων σκηνών δράσης είναι αληθινά. Το γεγονός αυτό προσδίδει μια εντυπωσιακή αληθοφάνεια, αφού το ένα σετ είναι πιο εντυπωσιακό από το άλλο, κάνοντας τα μέλη του συνεργείου να ομολογούν ότι «ο Ρίντλεϊ έχτισε το μεγαλύτερο εξωγήινο λούνα-παρκ του κόσμου».

Η παραγωγή γυρίστηκε σε 5 πλατό, στα Pinewood Studios στην Αγγλία, ανάμεσα στα οποία ήταν και το περίφημο «πλατό 007», ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, γύρω στα 18.000 τετραγωνικά. Οι δημιουργοί θεωρώντας πως ο χώρος δεν ήταν αρκετός, χρειάστηκε να «χωρέσουν» 16 σκηνικά στα 5 πλατό καθώς και να αυξήσουν το μέγεθος του «πλατό 007» κατά 1/3.

Έπειτα από 15 εβδομάδες γυρισμάτων στο Pinewood, το καστ και το συνεργείο μεταφέρθηκαν στην Ισλανδία, προκειμένου να γυρίσουν τις σκηνές του προλόγου και της κορύφωσης. Μερικές από τις πιο επικές σκηνές δράσης και ανατριχίλας γυρίστηκαν στην πόλη Χέκλα, δίπλα σ’ ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια, που εκείνη την περίοδο απειλούσε να εκραγεί, ενώ συμπληρωματικές σκηνές πραγματοποιήθηκαν στους θεαματικούς καταρράχτες του Ντέτιφος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top