Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνεις squat

Μήπως τόσο καιρό τα έκανες λάθος;

squats

Έχεις ακούσει σίγουρα τη συμβουλή πως δεν πρέπει να κατεβαίνεις κάτω από την παράλληλη γραμμή που σχηματίζουν οι μηροί σου με το έδαφος όταν λυγίζεις τα γόνατα. Κι όμως είναι λάθος!

Η κοινή παρανόηση είναι πως, όταν κατεβαίνεις πολύ χαμηλά στα καθίσματα, βλάπτεις τα γόνατά σου. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο: Όταν σταματάς στις 90 μοίρες ή λίγο πιο πάνω, είσαι πιο ασταθής και ασκείται μεγαλύτερη πίεση στα γόνατα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sports Medicine. Ερευνητές βρήκαν, επίσης, πως όσο πιο χαμηλά κατεβαίνεις στο κάθισμα, τόσο περισσότερο γυμνάζονται οι γλουτοί.

Τελικά οι ώρες που τρως επηρεάζουν τη διατροφή σου; 

Δημήτρης Ορφανάκος: «Δώσε χρόνο στο σώμα σου και αγάπησέ το»

Tips:

Σπρώξε τα ισχία πίσω και κάτω και ώθησε τους γλουτούς προς τα πίσω. Αυτή η θέση προστατεύει τις αρθρώσεις σου και επιτρέπει στα γόνατα να ανοίξουν λίγο προς τα έξω. Γείρε τον κορμό σου μπροστά από τα ισχία μέχρι οι ώμοι σου να βρεθούν πάνω από το κέντρο των πελμάτων σου. Έτσι, το βάρος σου μοιράζεται ομοιόμορφα εξασφαλίζοντας πως όλοι οι βασικοί μύες από τους κοιλιακούς και κάτω παίρνουν φωτιά. Μόλις βυθιστείς κάτω από τις 90° χρησιμοποίησε τα ισχία για να ανέβεις με δύναμη ευθεία επάνω, και όχι προς τα μπρος, μέχρι να βρεθείς όρθια.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top