Κίνητρο και άσκηση: Δύο έννοιες αλληλένδετες!

Τι μας συμβουλεύει ο personal trainer Δημήτρης Ορφανάκος

Το κίνητρο αποτελεί το σημαντικότερο «εργαλείο» -και ώθηση- για να κάνει κάποιος οποιαδήποτε νέα αρχή και ουσιαστικό ξεκίνημα στη ζωή του. Ο personal trainer και ιδιοκτήτης του Jo Fitness lab, Δημήτρης Ορφανάκος, επισημαίνει σε όλους τους αναγνώστες του Star.gr πόσo μεγάλη αξία έχουν το κίνητρο, η επιμονή και ο στόχος σε όλους εκείνους που αγαπούν και σέβονται το σώμα και την υγεία τους και στοχεύουν στην καθημερινή ευεξία, εσωτερική γαλήνη, δύναμη και ισορροπία.

Καίμε το περιττό λίπος σε είκοσι λεπτά, με 8 καταπληκτικές ασκήσεις!

«Οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει, αλλά όντας personal trainer, προβληματίστηκα με τα υπαρξιακά μου, με τον τρόπο που εγώ ξέρω. Κοιτώντας, λοιπόν, τη φωτογράφηση που κάναμε με τον πολύ καλό μου φίλο, Πέτρο, αναρωτήθηκα: "Πόσα κοινά έχει το fitness με τη ζωή;"

Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι όσο στρεσάρεις (πονάς) έναν μυ, τόσο μεγαλώνει και δυναμώνει. Γι' αυτό λέμε συνεχώς τη φράση: "No pain no gain". Μην περιμένεις να δεις το σώμα των ονείρων σου χωρίς να ιδρώσεις. Έτσι, στο fitness, όπως και στη ζωή, δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι, αλλά πόσο πόνο μπορείς να αντέξεις, να σταθείς όρθιος και να προχωρήσεις μπροστά».

Oι 10 καλύτερες ασκήσεις για καλογραμμωμένους κοιλιακούς

«Αυτό είναι πραγματική δύναμη. Όταν σηκώσεις, για παράδειγμα, 100 κιλά πάγκο και η τελευταία επανάληψη δε βγει, στην επόμενη προπόνηση το σώμα σου θα ειναι προετοιμασμένο γι' αυτο και θα τη βγάλεις. Αν δεν προσπαθήσεις να τη βγάλεις, δε θα βγει ποτέ. Η ζωή είναι σκληρή, αλλά το πόσο σκληρός εισαι εσύ ειναι αυτό που μετράει στο τέλος».

Έξι κορυφαίες ασκήσεις για γυναίκες που αναδεικνύουν τους γλουτούς

«Ο μόνος τροπος, λοιπόν, να καταφέρεις κατι στη ζωή σου είναι να μην κάθεσαι και να εύχεσαι συνεχώς να το έκανες, αλλά να σηκωθείς από τον καναπέ και να το προσπαθήσεις όσες φορές χρειαστεί»!

Η ζωή είναι σκληρή, αλλά το πόσο σκληρός εισαι εσύ ειναι αυτό που μετράει στο τέλος.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L I F E _________________________________________________ Οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει αλλά όντας personal trainer, προβληματίστηκα με τα υπαρξιακά μου, με τον τρόπο που εγώ ξέρω. Κοιτώντας λοιπόν τη φωτογράφηση που κάναμε με τον πολύ καλό μου φίλο @petrosampatzoglou αναρωτήθηκα "Πόσα κοινά έχει το fitness με τη ζωή;". 🤔 Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι όσο στρεσάρεις (πονάς) έναν μυ τόσο μεγαλώνει και δυναμώνει. Γιαυτό λέμε συνέχεια τη φράση "No pain no gain". Μην περιμένεις να δεις το σώμα τον ονείρων σου χωρίς να υδρώσεις. Έτσι στο fitness όπως και στη ζωή δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι, αλλά πόσο πόνο μπορείς να αντέξεις και να σταθείς όρθιος και να προχωρήσεις μπροστά. Αυτό είναι πραγματική δύναμη. Όταν σηκώσεις για παράδειγμα 100 κιλά πάγκο και η τελευταία επανάληψη δεν βγει στην επόμενη προπόνηση το σώμα σου θα ειναι προετοιμασμένο για αυτο και θα τη βγάλεις. Αν δεν προσπαθήσεις να τη βγάλεις δεν θα βγει ποτέ. Η ζωή είναι σκληρή αλλά το πόσο σκληρός εισαι εσύ ειναι αυτό που μετράει στο τέλος. Ο μόνος τροπος λοιπόν να καταφέρεις κατι στη ζωή σου είναι να μην κάθεσαι και να εύχεσαι συνεχώς να το εκανες αλλά να σηκώσεις τον κώλο σου απο τον καναπέ και να το προσπαθήσεις όσες φορές χρειαστεί! 💪😁 _________________________________________________ #motivation #fitspo #fitfam #gymlife #nopainnogain #fitlife #getstrong #workout #fitnessmodel #seenonmyrun #gains #strengthtraining #physiquefreak #fitness #bodybuilding #yoga #crossfit #fitfluential #greece #greek #instarunners #gym #athens

A post shared by Jo Orfanakos (@jo__orf) on

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top