5+1 λάθη που κάνεις στη διατροφή σου

Νομίζεις πως είναι σωστά αλλά αναρωτιέσαι γιατί δεν αδυνατίζεις;

χάσιμο βάρος

Προσπαθείς εδώ και καιρό να αδυνατίσεις και δεν τα καταφέρνεις; Ανήκεις κι εσύ στο γκρουπ των γυναικών που είναι μονίμως σε δίαιτα, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνεις;

Ψάξαμε και βρήκαμε 6 από τους κυριότερους λόγους που η προσπάθεια σου συνήθως πέφτει στο κενό.  Διάβασε λοιπόν τους πιο συχνούς “κανόνες” διατροφής που μπορεί να ακούς και σταμάτησε τους τώρα αμέσως! 

Το παιδί σου δεν τρώει κρέας; Εναλλακτικές τροφές που προτείνει παιδίατρος

1. Δεν τρως ή παραλείπεις γεύματα 

Μπαίνοντας σε κατάσταση ασιτίας, βάζεις αυτόματα τον οργανισμό σε φάση άμυνας και οι καύσεις περιορίζονται. Καλό είναι να ξεγελάς το σώμα σου με μικρά γεύματα ώστε να ενισχύεις τις καύσεις σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι τα 3 βασικά και τα 2 πιο μικρά γεύματα. 

Maximum ενέργεια στο γυμναστήριο: Να τι πρέπει να φας

2. Κάποιες τροφές μπορείς να τις φάω απεριόριστα 

Ξεκινάμε με το πιο βασικό: μόνο το νερό δεν έχει θερμίδες, όλα τα άλλα έχουν θερμίδες είτε λιγότερες, είτε περισσότερες! Το κύριο ζήτημα, ωστόσο είναι το γεγονός ότι εκπαιδεύεις το στομάχι σου να ικανοποιείται με μεγάλες ποσότητες και αυτό μακροπρόθεσμα θα σε δυσκολέψει να περιοριστείς σε μικρότερη ποσότητα κάποιου παχυντικού φαγητού.

3. Δεν τρως μετά τις 8 

Αυτή η οδηγία υπήρχε για πολλά χρόνια, αλλά προφανώς απευθυνόταν σε άτομα που είχαν ένα φυσιολογικό ωράριο και κατά πάσα πιθανότητα έπεφταν για ύπνο νωρίς. Αν κοιμάσαι μετά τις 12, όπως ο περισσότερος κόσμος, δε θα σου φτάσει το γεύμα των 8 και είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, κάποιες φορές να μην μπορέσεις να αντισταθείς και να χαλάσεις τη διατροφή σου. Καλό είναι λοιπόν, να ρυθμίζεις τα γεύματά σου, ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας σου, για παράδειγμα το τελευταίο γεύμα σου να είναι 4 ώρες πριν τον ύπνο. 

4. Πας  γυμναστήριο για να κάψεις ό, τι έχεις φάει

Σίγουρα το γυμναστήριο σε βοηθάει να κάψεις ένα συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων, αλλά –πίστεψε μας-λιγότερο από αυτό που φαντάζεσαι. Για να καταλάβεις το πόσο με παράδειγμα, μια σοκολάτα σου δίνει 500 θερμίδες ενώ σε μια ώρα στο γυμναστήριο καίς κοντά στις 200. Σε μια επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους, η δίαιτα είναι το 80% και μόλις το 20% είναι η γυμναστική.

Πέντε θαλάσσια σπορ που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

5. Μια cheat day δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της εβδομάδας

Ένα κιλό για να χαθεί απαιτούνται 7000 θερμίδες. Ας σκεφτούμε λοιπόν, ότι το Σαββατοκύριακο πας για brunch και τρως ένα burger με τις πατάτες του, μισή μερίδα pancakes με σοκολάτα και το βράδυ 4 κομμάτια πίτσα, δεν είναι ανέφικτο να ξεπεράσεις τις 2000 θερμίδες. Αν ήσουν τυπική τις άλλες μέρες δε θα παχύνεις, αλλά σίγουρα θα χάσεις λιγότερο από ό,τι θα έχανες χωρίς αυτή τη μέρα

6. Τα light προϊόντα δεν έχουν θερμίδες

Τα light έχουν και θερμίδες ! Οκ μπορεί να μην έχουν ζάχαρη ή να μην έχουν λιπαρά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παχαίνουν ιδιαίτερα εάν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top