3ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα, Γρηγόρης Εβίτα Ανδρέας Φύτρος

Αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου

3ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα,

Την  Κυριακή 8 Μαΐου 2022, πραγματοποιείται ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα -Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος- που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου το 2018.

Η συγκλονιστική κατάθεση Φύτρου για το Μάτι - «Η κόρη μου ήταν ζωντανή»

Ο 53χρονος Γρηγόρης και ο γιος του Αντρέας βρέθηκαν  αγκαλιασμένοι και απανθρακωμένοι στο οικόπεδο με τους 26 νεκρούς, ενώ η Εβίτα, η μοναχοκόρη της οικογένειας Φύτρου έπεσε από γκρεμό 15 μέτρων στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες. 

Τραγική φιγούρα Βαρβάρα Φύτρου, η μητέρα των δύο παιδιών η οποία όταν σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό βρισκόταν στη δουλειά της. Εκείνη μάλιστα την ημέρα θα γιόρταζαν τα γενέθλια της κόρης τους που ήταν λίγες μέρες πριν.

Η σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου πέρασε τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της όταν έπρεπε να αναγνωρίσει τις σορούς του άντρα και του συζύγου της. Μάλιστα η ίδια ισχυρίστηκε πως η κόρη της δεν πέθανε από την πύρινη λαίλαπα και πως θα ζούσε αν οι αστυνομικοί την είχαν εντοπίσει εγκαίρως  καθώς Πήδηξε στη θάλασσα για να σωθεί και οι αστυνομικοί τη βρήκαν πολύ αργότερα. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου. 

Φωτιά στο Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βαρβάρα Φύτρου


Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο κτίριο Διοίκησης της Κ.Ε.Δ.ΜΑ, από τις 25/4/2022 έως και 6/5/2022 εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 9.00 πμ έως και 14.00 μμ καθώς και ανήμερα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης, την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει διαδρομές (επιλέγετε εσείς). 


Πρόγραμμα

 09:00 π.μ. Εκκίνηση Διαδρομής “Ανδρέας Φύτρος” 1 χλμ,, για παιδιά έως 12 ετών.  09:30 π.μ. Εκκίνηση Διαδρομής “Εβίτα Φύτρου”, 2,7 χλμ, για εφήβους έως 16 ετών.  10:30 π.μ. Εκκίνηση Διαδρομής “Γρηγόρης Φύτρος”, 21,5 χλμ, για ενήλικες  Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στο www.kedmarathon.gr


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top